Vestea mult așteptată a sosit: Casa de Cultură „Florin Zamfirescu” va fi reabilitată și modernizată


Recent, primarul orașului Călimănești a primit vestea cea bună: cinci obiective vor primi finanțarea necesară pentru a fi reabilitate și modernizate. Printre acestea se află și investiția la Casa de Cultură „Florin Zamfirescu”.
A fost semnat, de către primarul Florinel Constantinescu, în format electronic, contractul de finanțare pentru proiectul „Îmbunătățirea calității vieții populației prin modernizarea Orașului Călimănești”, în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020. Proiectul are valoarea totală de 24.492.027,40 lei, din care suma solicitată este de 22,804,035.29 lei (4.896.196,52 euro), fiind finanțat în cadrul Axei prioritară 13, Obiectivul specific 13.1 – Îmbunătățirea calității vieții a populației în orașele mici și mijlocii din România.
Proiectul cuprinde cinci obiective de investiții, patru vizând clădiri și unul reabilitări și modernizare de străzi: Centrul cultural și recreativ Jiblea Nouă, Școala cu clasele I-IV Jiblea Nouă, Casa de Cultură „Florin Zamfirescu”, Centrul multifuncțional Călimănești, reabilitarea și modernizarea de străzi în lungime de 7105 metri. Străzile care vor fi reabilitate și modernizate prin acest proiect integrat sunt: Pinilor, Magnoliei, Teilor, Brazilor, Centralei, Pieței, Aleea Fagilor (Alee Calea lui Traian), Florilor, Neagoe Basarab, Taberei, Păcii, Alexandru Vlahuță, Gen. Magheru, Depozitului, Ogrăzilor (N. Bălcescu), Zorilor, C-tin Dobrogeanu Gherea, Aleea Zambilelor (C.D. Gherea), Al. Odobescu, La Bisericești, Aleea Salciei (Alee Calea lui Traian). De asemenea, se vor realiza și parcări în suprafață totală de 1.235 mp.