Vâncea e noul avocat al PNL-ului: „Toate partidele sunt vinovate pentru insolvența CET-ului!”


• Remus Borza este cel care se va ocupa de insolvența centralei
Intrarea în insolvență a CET Govora nu trebuie văzută ca o mare bilă neagră în dreptul actualei conduceri liberale de la Consiliul Județean, cel puțin așa consideră liderul de sindicat Ionel Vâncea (foto). Imediat după oficializa­rea insolvenței, acesta ne-a declarat: „Atâta vreme cât este singura soluție, e clar că e cea mai bună, nu? Pentru intrarea în insolvență sunt de vină toate partidele, nu e nici măcar unul despre care să poți spune că este ieșit din problemă… Insolvența Oltchim-ului ne de­mons­­trează că aceasta nu este ultima haltă până la faliment, dimpotrivă! E o șansă de re­dre­sare pe care un administrator adevărat și de bună credință o poate fructifica și redresa corabia…”
După intrarea în insolvență a Oltchim, în 30 ianuarie 2013, CET Govora a pierdut 137 mili­oane de lei, respectiv datoria curentă a acestei companii către CET. Mai mult, luna trecută, CFR Marfă a pus în execuție contra CET Go­vora, o creanță de peste 20 de milioane de lei.
Tribunalul Vâlcea a decis luni declararea insolvenței CET Govora, administrator judiciar fiind numită firma Euro Insol, condusă de Remus Borza, cel care a reușit redresarea ului­toare a Hidroelectrica. Dosarul de insolvență a fost deschis pe 29 aprilie chiar la cererea CET Govora, creditori sunt firmele Nurvil SRL, KAUFOF Com SRL, Romelectro, Grup Fero­viar Roman si Simultan SRL.

Alegerile la Cartelul ALFA sunt la finele lunii iunie

Nu doar lumea politică este în fierbere electorală, ci și sindicaliștii vâlceni de la UST Cartel ALFA. Ilie Păunescu, actualul președinte al Uniunii își finalizează mandatul pe 18 iunie 2016, iar până în acest moment nu s-a hotărât dacă își va mai depune candidatura pentru un al doilea mandat consecutiv. Același lucru îl spune și adjunctul Ionel Vâncea: „Mai este timp până la alegeri, așa că nu are rost să se gră­bească vreunul dintre noi cu anunțul…”