VÂLCENII CARE AU DECEDAT ÎNCEPÂND CU 1 DECEMBRIE 2021 trebuie declarați la recensământ ca fiind vii!


Prefectura Vâlcea a anunțat, recent, că, de aproape două săptămâni, a început etapa de colectare a datelor de recensământ prin deplasarea recenzorilor la adresele de reședință obișnuită a populației care nu s-a autorecenzat online în perioada 14 martie – 27 mai 2022. Vor fi vizitate și gospodăriile populației care nu au finalizat corect și complet chestionarele de recensământ. Astfel, se vor colecta date de la toate persoanele, indiferent de cetățenie, care la momentul de referință al recensământului aveau reședința obișnuită în România și care, la 1 decembrie 2021, locuiau pe teritoriul României pentru o perioadă de cel puțin 12 luni.

Momentul de referință al recensământului este 1 decembrie 2021, ora 00.00!

„Momentul de referință al recensământului este ora 00.00 din ziua de 1 decembrie 2021, iar datele colectate trebuie să reprezinte situația la acel moment. Până la finalul zilei de 27 mai (ultima zi de autorecenzare), după 75 de zile de la inițierea recensământului, în județul Vâlcea s-au înregistrat în total 202.336 chestionare, din care 45,9% în mediul urban și 54,1% în mediul rural. După metoda de autorecenzare, 30,4% din chestionare provin din autorecenzarea pe cont propriu și 69,6% din autorecenzarea asistată cu ajutorul unui recenzor. Județul Vâlcea se situează pe locul 18 la nivel național din punct de vedere al chestionarelor validate din populația țintă de 342.039 locuitori. Din punct de vedere al chestionarelor validate corect, județul Vâlcea ocupă locul 14 la nivel național, cu un procent de 49,5%”, au declarat reprezentanții Prefecturii Vâlcea cu privire la acest subiect.
În context, mai este de amintit faptul că etapa de recenzare pe teren se va desfășura până în data de 17 iulie 2022. În această etapă, colectarea datelor de recensământ se va realiza prin interviu față-în-față, numai cu ajutorul tabletelor, chestionarul de recensământ fiind identic cu cel din etapa de autorecenzare.