VÂLCENII AU BOICOTAT PROTESTELE anti-restricții din centrul Râmnicului după anunțarea altor decese în județ


Mobilizarea încercată pe rețelele de socializare pentru «punerea» de un protest anti-restricții în centrul Râmnicului în seara de luni, 29 martie 2021, s-a bucurat de foarte puțin succes. Dacă la nivelul «confirmărilor» de participare de pe aceste rețele, organizatorii acțiunii au avut un oarecare succes, realitatea de „La Ceas” le-a arătat că mai au multe de învățat în materie organizării unor acțiuni… populare, mai ales în aceste vremuri destul de complicate. Probabil nici 10% din cei care își anunțaseră prezența la protestul «anti-botniță» (expresia nu ne aparține) au venit efectiv în centrul Râmnicului la ora 19.00 (după ce organizatorii au schimbat până și ora de începere a mitingului).
Sigur că la eșecul acestei acțiuni au contribuit mai mulți factori (printre care și mesajele «infiltraților» care au compromis într-o oarecare măsură acțiunea chiar prin intermediul acelorași rețele de socializare), dar, poate în primul rând, vestea că în județul nostru au fost înregistrate noi decese ale unor persoane infectate cu Coronavirus.
Potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică, pe teritoriul județului Vâlcea, de la începutul pandemiei și până în seara de 29 martie, au fost confirmate 14.103 de cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2 și s-au înregistrat 247 decese (față de ultimele raportări, au fost înregistrate două noi decese).

Numărul vâlcenilor internați la ATI rămâne constant

În unitățile sanitare dedicate din județul Vâlcea se află internate 255 persoane confirmate pozitiv. Starea de sănătate a acestora este următoarea: 22 sunt asimptomatice și cu forme ușoare ale infecției, 215 au forme medii și 18 sunt internate în secția ATI. În județul nostru sunt înregistrate sunt 14 focare de SARS-CoV-2, în centre rezidențiale, la agenți economici, unități de învățământ, o unitate sanitară și în cadrul instituțiilor publice. Numărul persoanelor declarate vindecate este de 7.848 din cele internate în unități sanitare de la începutul pandemiei.
„În județ, în baza definiției de caz, a protocolului medical și a codului de caz atribuit de către DSP Vâlcea, au fost realizate 52.762 de teste prin tehnica RT-PCR. De asemenea, conform raportărilor laboratoarelor de analize, au fost recoltate, în regim screening și contra cost, 35.966 teste în vederea identificării virusului SARS-CoV-2. În total au fost realizate 88.728 de teste în județul Vâlcea. În baza Legii nr. 136/2020, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, Direcția de Sănătate Publică Vâlcea a emis, în ultimele 24 de ore, 55 de decizii de izolare și 53 de decizii de carantină, în prezent, 712 persoane aflându-se în carantină la domiciliu sau la locația declarată și 648 de persoane se află în izolare (anchetă epidemiologică – decizie de prelungire a izolării la domiciliu). Menționăm ca datele sunt în continuă dinamică”, au transmis reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Vâlcea prin intermediul unui comunicat de presă dat publicității marți seara.

Apelul DSP către locuitorii județului nostru

„Având în vedere creșterea numărului de cazuri de persoane confirmate cu virusul SARS-CoV-2 în ultima perioadă, vă informăm că începând cu data luna martie 2021, au fost reluate în tot județul controalele pentru respectarea normelor de protecție sanitară în vederea prevenirii răspândirii îmbolnăvirilor în rândul populației. Aceste verificări sunt efectuate de echipe mixte, formate din reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică, ai Inspectoratului de Poliție Județean, ai Inspectoratului de Jandarmi Județean, ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vâlcea și ai Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Vâlcea. De asemenea, recomandăm cetățenilor precauție, evitarea spațiilor aglomerate și a deplasărilor inutile, spălarea/dezinfectarea cât mai frecventă a mâinilor și purtarea măștii de protecție”, au mai informat reprezentanții DSP Vâlcea.
În context, este de reamintit faptul că Ministerul Afacerilor Interne a operaționalizat, începând cu data de 4 iulie 2020, o linie TELVERDE (0800.800.165) la care pot fi sesizate încălcări ale normelor de protecție sanitară. Apelurile sunt preluate de un dispecerat, în sistem integrat, și repartizate structurilor teritoriale pentru verificarea aspectelor sesizate.

Posting....