Vâlceni, mare atenție: Pompierii și geniștii vor lua cu asalt Ocnele Mari


În perioada 11-15 iunie, în județul nostru, se va organiza „Tabăra de instrucție în domeniul CBRN (chimic, biologic, radiologic, nuclear)” de către Inspectoratul General pentru Situații de Urgență Vâlcea, în colaborare cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență „General Magheru” al județului Vâlcea și cu sprijinul primăriei orașului Ocnele Mari.
La acest eveniment vor participa 80 de pompieri militari specializați în domeniu, din cadrul inspectoratelor județene pentru situații de urgență din județele: Argeș, Brașov, Dolj, Olt, Iași și Vâlcea, sub comanda col. Coman Valentin — ofițer specialist pe linie CBRN din cadrul IGSU.
Pe timpul taberei de instrucție se vor desfășura activități specifice domeniului CBRN, grupate pe ateliere de lucru: cercetare chimică, prelevare probe, decontaminare personal, căutare surse radioactive, salvare din mediul contaminat.
Activitatea se va încheia în data de 14 iunie, cu un exercițiu privind managementul consecințelor unui accident chimic major cu efecte înafara amplasamentului produs la S.C. OLTCHIM S.A. – „ALUTUS 18”, în care vor fi implicate atât forțele și mijloacele participante în tabără, cât și echipaje medicale SMURD și SAJ de la nivelul județului nostru. Obiectivul acestei misiuni este reprezentat de antrenarea structurilor de intervenție specializate în vederea îndeplinirii misiunilor specifice în situaţii de urgenţă generate de emisii de substanțe toxice la S.C. OLTCHIM S.A. Râmnicu Vâlcea, precum și punerea în aplicare a Planurilor de Urgenţă Internă şi Externă ale obiectivului.
Material realizat cu sprijinul Compartimentului de Informare şi Relaţii Publice al ISU Vâlcea