Vâlcea vrea o nouă victorie în derby-ul Olteniei


Pe 14 februarie, cu începere de la ora 17.30, moderna sală a sporturilor din Bănie va fi gazda derby-ului Olteniei la handbal feminin. SCM Craiova și SCM Râmnicu Vâlcea se întâlnesc într-un joc restanță din cadrul etapei a XV-a. Această partidă trebuia să se dispute în jurul datei de 3 februarie, însă a fost amânată din cauza programului aglomerat pe care formația din Craiova l-a avut ca urmare a participării în grupele Cupei EHF.
Întâlnirea se anunță una a orgoliilor prin prisma rivalităților devenite deja tradiționale între cele două formații. Gazdele doresc acum victoria ca urmare a eșecului pe care l-au suferit la Vâlcea, în prima parte a sezonului, dar mai ales prin prisma nevoii foarte mari de puncte pe care o au în tentativa de a ocupa din nou un loc fruntaș în clasament, loc care să le permită și în viitorul sezon participarea în cupele europene. De partea cealaltă, pentru SCM Râmnicu Vâlcea, un succes în fieful fetelor din Craiova ar fi foarte important, în primul rând, prin asigurarea punctelor care să permită menținerea distanței în fața singurei contracandidate pentru câștigarea campionatului, CSM București. Înaintea acestui meci, care contează, reamintim, pentru etapa a XV-a, SCM Râmnicu Vâlcea ocupă primul loc în clasament (42 de puncte), în timp ce SCM Craiova se află pe poziția a opta (18 puncte).

Meciul va fi transmis în direct

Pentru iubitorii sportului din județul nostru care nu vor putea face deplasarea la Craiova pentru a le susține din tribune pe sportivele pregătite de antrenorul Florentin Pera venim cu o veste bună. Ei vor avea posibilitatea de a urmări în direct evoluția favoritelor prin intermediul transmisiunii directe pe care reprezentanții Televiziunii Române o vor realiza. Partida din Bănie va fi transmisă live pe postul TVR HD.

Rezultatele etapei a XV-a

Gloria Bistrița – Măgura Cisnădie 29-25
CSM Slatina – CSU Cluj-Napoca 36-31
HC Zalău – CSM Galați 36-25
Minaur Baia Mare – HC Dunărea Brăila 26-21
CSM București – Corona Brașov 38-27
SCM Gloria Buzău a stat
*echipa CSM Roman s-a retras din campionat și toate rezultatele i-au fost anulate