Vâlcea vrea încă o medalie în handbalul juvenil! Juniorii pregătiţi de Mia Rădoi debutează mâine la turneul final


• competiţia celor mai puternice 16 echipe din ţară va avea loc la Mediaş

Începând de mâine, Sala Sporturilor din municipiul Mediaş (judeţul Sibiu) va fi gazda meciurilor din cadrul Campionatului Naţional de handbal masculin destinat categoriei de vârstă juniori V. Întrecerea de minihandbal organizată sub egida Federaţiei Române va aduce la start cele mai bune 16 echipe din ţară, alcătuite din copii născuţi în anii 2004 şi 2005. Turneul la care facem referire se va încheia la finalul săptămânii. Printre acestea se află şi HCM Torok Râmnicu Vâlcea, pregătită de antrenoarea Mia Rădoi. Aceasta a fost repartizată, prin tragere la sorţi, în grupa C a turneului final, alături de următoarele trei formaţii: CSŞ Ploieşti, HCM Constanţa şi HC Potaissa Turda. Echipa noastră a sdfsdfa obţinut „biletele” pentru turneul final al întrecerii după un succes de poveste la Reşiţa, în urmă cu aproape o lună, despre care aţi putut afla chiar din paginile cotidianului nostru. Atunci, micuţii handalişti antrenaţi de Mia Rădoi au obţinut un succes decisiv chiar în faţa grupării gazdă. Aşa cum precizam la momentul oportun, echipa noastră a fost încurajată de o inimoasă galerie, formată din părinţii copiilor şi alţi iubitori ai handbalului, cei mici simţindu-se pe teren ca acasă.
Acum, Mia Rădoi îşi propune din nou un rezultat cât mai bun, echipa pe care o pregăteşte putând să reprezinte un punct de plecare spre dezvoltarea handbalului masculin în judeţul nostru. De asemenea, antrenoarea consideră că echipa sa este capabilă să se înscrie în lupta pentru medalii. Ar mai fi de amintit că nu mai departe de acum zece zile, aceeaşi antrenoare a condus echipa de gimnaziu a Colegiului Energetic din Râmnicu Vâlcea spre un succes de excepţie în faza finală a Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar. De acea dată, la Târgu Mureş, echipa de handbal feminin a Miei Rădoi a câştigat întrecerea organizată de Ministerul Educaţiei. În plus, nu trebuie uitat că echipa de junioare I a Colegiului Energetic a câştigat medalia de argint la turneul final organizat la Cluj Napoca, Vâlcea devenind o adevărată colecţionară de medalii la nivel naţional!
„Sunt mândră de ceea ce a realizat  această echipă! Ne-am calificat la turneul final şi meritul principal este al băieţilor, care au fost extraordinari. Trebuie să recunosc că un aport important l-au avut şi părinţii acestor copii, care au fost mereu alături de ei, chiar şi în deplasări. Le-au fost mereu aproape şi i-au încurajat şi la bine şi la greu. Iar lucrurile acestea s-au văzut şi băieţii au prins mult curaj în forţele proprii, curaj de care au mare nevoie la acest turneu final (…) Desigur că aş dori să repet performanţa de la ONSŞ şi să câştig medalia cea mai strălucitoare şi cu aceşti băieţi minunaţi în campionatul de juniori V. Este greu, aşa cum a fost şi pentru echipa de la Energetic, însă am dovedit că nu imposibil. Acum nu facem o tragedie dacă nu vom câştiga aurul, orice medalie rămâne medalie şi este foarte importantă. Personal, acesta este obiectivul meu, cucerirea unei medalii”, ne-a declarat încrezătoare antrenoarea Mia Rădoi, înaintea turneului de juniori V de la Mediaş.