Vâlcea ţinteşte o nouă victorie în Seria Vest


• FC Bihor Oradea – CSM Râmnicu Vâlcea, sâmbătă, de la ora 11.00

Succesul cu Metalul Reşiţa din etapa a II-a pare să îi fi descătuşat pe fotbaliştii pregătiţi de antrenorul Alexandru Pelici. Municipalii din Parcul Zăvoi au făcut apoi, la mijlocul acestei săptămâni, o nouă „victimă”. Este vorba despre Gaz Metan Mediaş, victoria trupei noastre fiind repurtată în faza a V-a din cadrul Cupei României, ediţia 2015/2016. Acum, jucătorii râmniceni caută o nouă victorie, de această dată una pe teren advers. Ocazia pentru a obţine trei puncte în deplasare se iveşte odată cu etapa a III-a din Seria Vest a ligii secunde de fotbal, atunci când CS Municipal va evolua pe terenul orădenilor de la FC Bihor. Întâlnirea la care facem referire este programată sâmbătă, 12 septembrie, cu începere de la ora 11.00.
Gazdele vâlcenilor de sâmbătă traversează o perioadă foarte dificilă, în primul rând din punct de vedere financiar, despre FC Bihor Oradea zvonindu-se că ar fi aproape de a se retrage din campionat, deşi acesta doar ce a început. După primele două etape, echipa din vestul ţării ocupă penultima poziţie în ierarhia Seriei Vest (locul treisprezece mai exact), fără vreun punct acumulat. Deşi vor evolua în deplasare, municipalii lui Pelici pot fi consideraţi favoriţi în această partidă. Formaţia din Parcul Zăvoi ocupă poziţia a noua în clasament cu trei puncte. În plus, râmnicenii au un important ascendent moral după victoria de senzaţie izbutită în Cupa României, în faţa unui adversar destul de puternic, aşa cum este Gaz Metan Mediaş. Ar mai fi de amintit faptul că, după întâlnirea de la Oradea, CS Municipal va întâlni Chindia Târgovişte. Partida contra formaţiei din judeţul Dâmboviţa este programată pe 19 septembrie, pe „Centralul” râmnicean, şi se va disputa în cadrul etapei a IV-a.

Rezultatele etapei a II-a
Şoimii Pâncota – FCM Baia Mare 1-4
Pirtea ’80 / Arnăutu ’9 ’68, Păcurar ’82, Munteanu ’85
CS Mioveni – Chindia Târgovişte 2-3
Negoiţă ’53, Năstăsie ’82 (p) / Cherchez ’11 ’48, Popa ’40
CSM Rm. Vâlcea –Metalul Reşiţa 3-2
Stoica ’24, Neagoe ’36, Staicu ’51 / Feher ’16, Ionescu ’80
Gaz Metan Mediaş – Unirea Târlungeni 2-1
Băjenaru ’2, Bîc ’80 (p) / Bucur ’44
Olimpia S. Mare – FC Bihor Oradea 2-1
Munteanu ’73, Faur ’77 / Şulea ’28
FC Braşov – FC Caransebeş 0-1
Lupu ’53
Universitatea Cluj – UTA B.D. 0-1
Manea ’8

Programul etapei a III-a
Sâmbătă, 12 septembrie
FC Bihor Oradea – CSM Rm. Vâlcea
FC Caransebeş – FCM Baia Mare
Gaz Metan Mediaş – Şoimii Pâncota
Chindia Târgovişte – Olimpia Satu Mare
UTA Bătrâna Doamnă – CS Mioveni
Unirea Târlungeni – Universitatea Cluj
Metalul Reşiţa – FC Braşov
Clasamentul Seriei Vest după primele două etape: Olimpia Satu Mare 6p, FC Caransebeş 6p, Gaz Metan Mediaş 6p, FCM Baia Mare 4p, CS Mioveni 3p, Chindia Târgovişte 3p, UTA Bătrâna Doamnă 3p, Universitatea Cluj 3p, CSM Râmnicu Vâlcea 3p, Şoimii Pâncota 3p, FC Braşov 1p, Unirea Târlungeni 0p, FC Bihor Oradea 0p şi Metalul Reşiţa 0p.