Vâlcea respiră iar handbal de înaltă performanță


Din Sala Sporturilor „Traian”, din fața ecranului uriaș amplasat în Scuarul „Mircea cel Bătrân” din centrul Râmnicului sau din fața televizoarelor vâlcenii vor urmări, în această seară, probabil cel mai important eveniment sportiv județean din anul 2019. SCM Râmnicu Vâlcea, revelația sezonului 2018/2019 în Liga Florilor de handbal feminin, va primi vizita campioanei en-titre CSM București. Meciul are o miză extraordinară, pe teren urmând să se întâlnească cele mai bune două echipe ale campionatului: SCM – primul loc (51 de puncte, maximul posibil), CSM – locul al doilea (45 de puncte). Combatantele din această seară au arătat, pe parcursul sezonului curent, că numai prin rezultatele din jocurile directe își pot împărți titlurile de campioană, respectiv de vicecampioană, celelalte echipe fiind prea mici pentru a le încurca.

Elevele lui Pera au deja 2-0 în disputele cu «tigroaicele»

Diferența actuală de șase puncte dintre Vâlcea și București se explică prin victoria echipei noastre din data de 9 octombrie 2018, de la București, din cadrul etapei cu numărul cinci (Vâlcea s-a impus atunci cu scorul 22-19), dar și prin jocul în plus pe care SCM l-a disputat joia trecută la Galați (atunci când CSM a stat din cauza retragerii formației CSM Roman). În acest context, este lesne de observat că un rezultat pozitiv (victorie sau remiză) al echipei noastre în meciul de miercuri seară ar echivala în mare măsură cu câștigarea campionatului. Asta deoarece este greu de crezut că dacă Vâlcea va fi în stare să nu piardă niciun meci oficial contra campioanei CSM București (cel din această seară ar fi al treilea, dacă luăm în calcul și victoria echipei noastre din Supercupă), s-ar putea găsi alte două-trei echipe care să încurce SCM în cele șapte etape rămase până la finalul campionatului.
Este, așadar, un moment cât se poate de propice pentru echipa pregătită de antrenorii Florentin Pera, Mia Rădoi și Ildiko Kerekeș Barbu pentru a-și trece în plamares o victorie foarte importantă care să aducă în vitrină un trofeu și mai prețios decât Supercupa din luna august a anului trecut, anume titlul de campioană națională! Un astfel de succes ar întrerupe hegemonia «tigroaicelor» de la CSM București în Liga Florilor și ar asigura Vâlcii o vizibilitate foarte bună în hadbalul feminin european, prin participarea în grupele Ligii Campionilor.

Următorul meci al Vâlcii, la finalul lunii martie

După jocul pe care Vâlcea îl va susține în această seară contra campioanei CSM București, echipa noastră va intra, pentru două săptămâni, într-o perioadă de pauză. Această minivacanță se datorează acțiunilor echipelor naționale de handbal feminin (senioare, tineret și junioare), la care și SCM Râmnicu Vâlcea are jucătoare convocate. Despre aceste acțiuni ale naționalelor de handbal feminin ale României (unele programate chiar în Râmnicu Vâlcea) puteți citi pe larg în numărul de mâine al cotidianului nostru. Astfel, următorul joc oficial al trupei pregătită de Florentin Pera este programat în jurul datei de 28 martie, atunci când, în Sala Sporturilor „Traian”, oaspete vor fi brăilencele de la HC Dunărea.

Liga Florilor de handbal feminin, rezultatele etapei a XIX-a

Joi, 7 martie
CSM Galați – SCM Râmnicu Vâlcea 14-30
Sâmbătă, 9 martie
SCM Craiova – CSM Slatina 24-16
HC Dunărea Brăila – Corona Brașov 30-25
Duminică, 10 martie
Minaur Baia Mare – CSU Cluj-Napoca 29-30
SCM Gloria Buzău – Gloria Bistrița Năsăud 21-22
Luni, 11 martie
HC Zalău – CS Măgura Cisnădie 28-22
CSM București a stat
*CSM Roman s-a retras din campionat și toate rezultatele i-au fost anulate

Posting....