Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

5 august 2020

Vâlcea, pe loc fruntaș după numărul mediilor de 10 la Evaluarea Națională


Prin intermediul unui comunicat de presă dat publicității luni, 22 iunie 2020, Inspectoratul Școlar Județean Vâlcea a anunțat că Ministerul Educației și Cercetării a centralizat rezultatele înregistrate la Evaluarea Națională ale absolvenților clasei a VIII-a (înainte de contestații), sesiunea 2 – 27 iunie 2020.
La nivelul județului Vâlcea au fost prezenți 2.828 de candidați, dintr-un număr de 2.927 de elevi înscriși, rata de participare fiind de 96,6%.
Rezultatele parțiale (înainte de contestații), arată că în județul nostru au obținut note peste sau egale cu 5 (cinci) 2.282 de candidați (80,7%), iar 17 candidați au fost notați cu 10 (zece). În urma acestor rezultate, Vâlcea se clasează pe locul al cincilea din țară, după județele: Cluj, Brăila, Galați și municipiul București. Școlile de unde provin elevii care au obținut media 10 la Evaluarea Națională sunt: Școala Gimnazială „Take Ionescu” Râmnicu Vâlcea (opt elevi), Școala Gimnazială nr. 10 Râmnicu Vâlcea (doi elevi) și câte un elev provenit din următoarele unități școlare: Colegiul Național de Informatică „Matei Basarab”, Colegiul Național „Mircea cel Bătrân”, Liceul „Constantin Brâncoveanu” Horezu, Școala Gimnazială nr. 13 Râmnicu Vâlcea, Școala Gimnazială nr. 4 Râmnicu Vâlcea, Școala Gimnazială Păușești-Otăsău, Școala Gimnazială „Tudor Vladimirescu” Drăgășani.
Contestațiile au putut fi depuse în cursul zilelor de luni, 22 iunie (în intervalul orar 16.00 – 19.00), dar se pot depune și marți, 23 iunie (în intervalul orar 08.00 – 12.00). Acestea s-au depus la unitatea școlară unde elevii au susținut examenul, dar puteau fi transmise și prin mijloace electronice. În acest ultim caz, candidații completează, semnează și transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

 

Rezultatele finale vor fi afișate sâmbătă, 27 iunie

 

„În acest context, precizăm că rezultatele elevilor se publică prin anonimizarea numelui și a prenumelui, pe baza unui cod unic comunicat fiecărui candidat. Măsura este în acord cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE nr. 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD), precum și cu solicitarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal. Practic, este prima dată de la intrarea în vigoare a RGPD când notele/rezultatele candidaților sunt afișate în acest format”, au transmis reprezentanții IȘJ Vâlcea prin intermediul unui comunicat de presă.
Rezultatele finale (după soluționarea contestațiilor) vor fi afișate sâmbătă, 27 iunie 2020. Media generală de admitere, care se calculează considerând 80% media de la evaluarea națională și, respectiv, 20% media anilor de gimnaziu, urmează să fie afișată după finalizarea contestațiilor.
• Material realizat cu sprijinul Biroului de comunicare al IȘJ Vâlcea

Etichete: , ,

Poți comenta aici

Alte articole de la Comunicate