VÂLCEA ÎNCEPE REMONTADA! Adversar facil în turneul de la Cluj


Sâmbătă, 1 mai 2021, echipa de handbal a Sport Club Municipal Râmnicu Vâlcea a suferit o înfrângere dureroasă într-un meci foarte important pentru partea superioară a clasamentului Ligii Florilor. Într-un meci disputat la Bistrița Năsăud, vâlcencele pregătite de antrenorul Florentin Pera au cedat dramatic, în ultimul minut al întâlnirii, în fața grupării maramureșene Minaur Baia Mare. Partida s-a încheiat cu victoria băimărencelor, scor 31-30, într-un meci care a avut mai multe răsturnări de scor, combatantele evoluând cu «garda jos». Vâlcea a avut două goluri avantaj la pauza întâlnirii (scor 14-12), însă după repriza secundă, jucată într-un ritm extrem de alert, echipa noastră a trebuit să se recunoască învinsă, pentru o diferență de un singur gol (și acela venit cu 60 de secunde înaintea fluierului de final).
În urma acestui eșec, SCM Râmnicu Vâlcea rămâne pe poziția a treia a clasamentului Ligii Florilor, având 42 de puncte după 17 partide disputate. Poziția secundă este ocupată chiar de echipa care s-a impus sâmbăta trecută în fața formației Primăriei Râmnicu Vâlcea, Minaur. Gruparea din județul Maramureș are 49 de puncte, dar după 18 partide disputate. Pe prima poziție a clasamentului se află CSM București, echipa Primăriei Capitalei având 52 de puncte strânse în 18 meciuri în care a evoluat.

Joi cu Dacia, vineri cu Gloria

SCM Râmnicu Vâlcea are însă posibilitatea să recupereze măcar o parte din ecartul ce o separă de echipele de pe primele două poziții și să revină în lupta pentru unul dintre primele două locuri în ierarhia finală a Ligii Florilor. Joi, 6 mai 2021, cu începere de la ora 12.00, în Sala „Gheorghe Barițiu” din Turda (județul Cluj), elevele lui Florentin Pera vor întâlni Dacia Mioveni. Echipa susținută financiar de Primăria Râmnicului trebuie să confirme statutul de favorite și să se impună în fața nou-promovatei din județul Argeș, care nu a impresionat în primele 19 etape ale acestui sezon.
Ulterior, vineri, 7 mai 2021, cu începere de la ora 18.30, SCM Râmnicu Vâlcea va întâlni Gloria Bistrița-Năsăud, în ultimul meci al etapei a XXI-a. Partida este programată în Sala „Horia Demian” din municipiul Cluj-Napoca și va transmisă în direct pe TVR 1. Echipa noastră ar trebui, dacă se respectă «calculele hârtiei», să se impună și în acest joc. Echipa bistrițeană a început sezonul ca fiind una dintre pretendentele la medalii, dar are «emoții» chiar pentru a prinde locul cinci, ultimul care asigură prezența în viitoarea ediției a cupelor europene. În acest moment, Gloria ocupă poziția a șaptea, cu 30 de puncte după 18 jocuri disputate.
În cadrul turneului organizat în județul Cluj, liderul CSM București va întâlni concitadina Rapid (joi, 6 mai, de la ora 18.30) și CSM Slatina (vineri, 7 mai, de la ora 15.00). Minaur Baia Mare va juca în cadrul acestui turneu doar joi, 6 mai, de la ora 16.30, când va întâlni Gloria Bistrița. Baia Mare și-a amânat partida pe care trebuia să o dispute vineri cu Dunărea Brăila deoarece, în week-end, echipa băimăreană va evolua în Final Four-ul Cupei EHF, care va fi organizat chiar în Baia Mare.