Vâlcea face spectacol în Liga Florilor: victorie muncită la Minaur Baia Mare


• SCM revine pe primul loc al întrecerii, cu maxim de puncte, în fața campioanei CSM București
În această seară, Minaur Baia Mare și SCM Râmnicu Vâlcea s-au întâlnit în cadrul etapei a treia din Liga Florilor de handbal feminin. Meciul a fost, așa cum ne așteptam, unul deosebit de interesant, echipele care s-au duelat pe teren fiind unele dintre cele mai în formă în acest debut de sezon, dar și neînvinse după primele două runde. Prima repriză a fost deosebit de echilibrată, scorul având fluctuații foarte mici. Deși se putea încheia la egalitate, Minaur Baia Mare a avut câștig de cauză la finalul primului mitan, scor 12-11.
Repriza secundă a aparținut formației râmnicene. Elevele antrenorului Florentin Pera au recuperat rapid diferența și, până la final, au fost capabile să pună o diferență de două goluri între ele și adversare. Partida s-a încheiat cu scorul de 25-23 în favoarea echipei noastre.
În urma acestui succes, SCM Râmnicu Vâlcea a revenit pe primul loc al întrecerii, cu maxim de puncte după primele trei etape. Tot cu nouă puncte, dar cu un golaveraj inferior, CSM București ocupă poziția secundă a Ligii Florilor de handbal feminin. Ultimul loc al podiumului este ocupat de Măgura Cisnădie, sibiencele având șapte puncte în cont. De altfel, primele trei clasate sunt singurele echipe care nu au simțit încă gustul înfrângerii în acest sezon competițional.

SCM – 14 victorii consecutive!

Startul excelent pe care SCM Râmnicu Vâlcea l-a avut în acest sezon (câștigarea Supercupei României în fața bucureștencelor de la CSM, alături de victoriile din primele trei runde, cu Gloria Buzău, SCM Craiova și Minaur Baia Mare) nu au fost deloc întâmplătoare. Echipa râmniceană a început seria formei excelente, din care nici măcar CSM București nu a reușit să o oprească, încă din timpul meciurilor de pregătire din vară. Trupa pregătită de antrenorul Florentin Pera a învins aproape tot ce a prins, municipalele având acum un bilanț de 14 victorii consecutive (zece în meciurile de pregătire, una în Supercupa României și trei în campionat).
Referitor la acest aspect, antrenorul Florentin Pera a declarat că meritul pentru suita aproape incredibilă de victorii aparține întregii echipe și nu unei sau câtorva dintre jucătoare. Tehnicianul a mai afirmat că unul dintre primele obiective pe care și le-a propus a fi îndeplinite de când a ajuns la echipă a fost acela de a forma o echipă în adevăratul sens al cuvântului, cu omogenitate și relații de joc cât mai bine formate. Obiectiv care, după cum am observat până acum, a fost destul de bine îndeplinit de către antrenorul formației râmnicene.