Vâlcea, aproape de o medalie la ONSŞ de handbal feminin


• echipa antrenoarelor Luminiţa Dinu şi Victorina Bora joacă, astăzi, în semifinale

Municipiul Baia Mare găzduieşte, de vineri şi până duminică, faza naţională la handbal feminin – licee  din cadrul Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar. Reprezentanta judeţului nostru, formată din handbaliste ale Centrului Naţional de Excelenţă şi Colegiului Energetic, a reuşit să se califice între cele mai bune opt echipe din ţară. Pregătite de antrenoarele Luminiţa Huţupan Dinu şi Victorina Bora, jucătoarele vâlcene au evoluat excelent, ieri, în prima zi a întrecerii, reuşind să câştige la scor două dintre cele trei meciuri din cadrul fazei grupelor. Mai întâi, liceenele vâlcene s-au impus în faţa echipei similare din Slobozia, reprezentanta judeţului Ialomiţa (scor final 40-18), iar apoi, într-un adevărat tur de forţă, fetele noastre au depăşit echipa din judeţul Galaţi (scor final 39-8). În urma acestor victorii, vâlcencele sunt sigure de câştigarea grupei din care au făcut parte, indiferent de rezultatul ultimului joc. Acesta va avea loc astăzi, cu începere de la ora 11.00, în compania moldovencelor de la Roman.

Tot astăzi, dar de la ora 17.00, echipa vâlceană va disputa meciul contând pentru semifinalele competiţiei. Adversara va fi chiar echipa oraşului gazdă, Baia Mare. Aceasta va încheia grupa a doua de calificare pe locul secund, indiferent de rezultatele cu care se vor încheia ultimele două meciuri. Baia Mare a fost foarte aproape de a furniza o mare surpriză, fiind învinsă la un singur gol diferenţă de Şcoala 181 Bucureşti, campioana de anul trecut. Din această grupă mai fac parte echipele din Timişoara şi Mediaş, grupări ce nu mai pot însă emite pretenţii pentru calificarea în „careul de aşi”. În cealaltă semifinală, cel mai probabil, echipa din Slobozia va întâlni puternica formaţie Şcoala 181 Bucureşti.

Finala de anul trecut, dintre Colegiul Energetic Râmnicu Vâlcea şi Şcoala 181 Bucureşti se poate reedita. Ar fi o bună oportunitate ca handbalistele vâlcene să îşi ia revanşa după eşecul nemeritat suferit în ultimul act al ONSŞ de anul trecut. Marea finală a întrecerii de la Baia Mare va avea loc mâine.

Vom reveni cu amănunte!