VACCINUL ASTRAZENECA AJUNGE ÎN VÂLCEA: se deschid trei centre pentru imunizarea cetățenilor!


Instituția Prefectului Vâlcea a anunțat că, începând cu data de 15 februarie 2021, în județul nostru se vor deschide încă trei noi centre de vaccinare împotriva COVID-19, pe lângă cele șase operaționale în prezent.
Aceste trei noi centre sunt următoarele:
1.Centrul de vaccinare Călimănești, situat la căminul – internat al Liceului Tehnologic de Turism, str. Pieței nr.4;
2.Centrul de vaccinare Budești, situat la căminul cultural din satul Ruda;
3.Centrul de vaccinare Râmnicu Vâlcea, situat în sala de sport a Școlii Gimnaziale nr. 5, str. Tudor Vladimirescu nr. 27.
În aceste noi centre de vaccinare comunitare se va face imunizarea cu vaccinul AstraZeneca a persoanelor care, potrivit Strategiei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, fac parte din Etapa a II-a, respectiv cele cu boli cronice și lucrători care desfășoară activități în domenii esențiale. Vaccinul AstraZeneca este al treilea vaccin împotriva COVID-19 disponibil pentru derularea campaniilor de vaccinare în statele membre al Uniunii Europene și, implicit, în România.
„În urma recomandărilor transmise de Ministerul Sănătății, Agenția Națională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din România, precum și de Grupul Științific din cadrul Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19, ținând cont de precizările din Rezumatul Caracteristicilor Produsului și de studiile disponibile până la momentul autorizării condiționate de punere pe piață, în România, vaccinarea împotriva COVID -19 cu acest vaccin este recomandată pentru grupa de vârstă 18-55 de ani. Există posibilitatea creșterii acestui interval, în funcție de apariția noilor date științifice. Vaccinul se administrează tot în două doze, intervalul de timp recomandat între cele două doze fiind de opt săptămâni”, au transmis reprezentanții Prefecturii Vâlcea.

Când și cum se fac programările

Programarea pentru vaccinare în aceste trei noi centre se va putea realiza începând de miercuri, 10 februarie 2021, atât prin intermediul platformei electronice (https://vaccinare-covid.gov.ro), al medicului de familie/curant, cât și prin call center, la numărul unic 021.414.44.25 sau la numărul suport destinat județului Vâlcea 021.414.44.50.
• Material realizat cu sprijinul Biroului de Presă al Prefecturii Vâlcea