Ungaria și Olanda au blocat calea României la EURO 2020


Campionatul European de handbal feminin, găzduit anul acesta de Danemarca, va rămâne unul de tristă amintire pentru naționala tricoloră, dar, mai ales, pentru suporterii acesteia. Confruntați în permanență cu furia haterilor pe rețelele de socializare (de parcă a încuraja acest sport, anume handbalul, a devenit un delict de opinie în România!?), suporterii adevărați nu prea au avut argumente în fața celor care au aruncat cu noroi în naționala tricoloră. Handbalistele pregătite de selecționerul Bogdan Burcea au părăsit competiția din faza grupelor principale, acolo unde, din păcate nu au reușit să obțină vreun punct (fiind singura dintre cele 12 naționale calificate în această fază care a terminat grupa așa cum a început-o, cu zero puncte).
Ultimele două naționale pe care tricolorele le-au întâlnit la turneul final din Danemarca au fost selecționatele Ungariei și Olandei. În jocul de luni seara, România s-a înclinat în fața Ungariei (scor 24-26), după ce, la pauza meciului, România avea avantaj minim pe tabela de marcaj. În ultimul joc din grupă, elevele lui Burcea au întâlnit chiar campioana mondială, Olanda. Partida a pus față în față două naționale în suferință, care și-au dezamăgit fanii la acest turneu final. Meciul s-a terminat cu victoria Olandei, scor 35-24. (16-12 la pauză). Nici România și nici Olanda nu au strălucit la acest turneu final. Dacă situația României este cunoscută, în cazul Olandei trebuie spus că, în calitate de campioană mondială, naționala batavă a reușit să obțină doar locul al treilea în grupa a II-a principală, urmând să dispute, pe 18 decembrie, meciul pentru locurile 5/6 în ierarhia finală a Campionatului European!
Ultima înfrângere, cea de marți seara, a fost cea care a agitat și mai mult apele deja tulburi din handbalul feminin românesc. Au vuit rețele de socializare și site-urile publicațiilor sportive care au postat informații pe marginea subiectului. S-au scris vrute și nevrute la adresa oficialilor echipei naționale, dar și a unora dintre conducătorii FRH. De asemenea, rămâne de văzut în cel mod va proceda antrenorul Bogdan Burcea după întoarcerea în țară, cu aceste rezultate destul de slabe și dacă va acorda atenție «vocilor» din mediul online care îi cer insistent „demisia de onoare”.