Un vâlcean cu handicap la picior A FOST SALVAT DINTR-O MLAȘTINĂ!


Miercuri, 22 septembrie 2021, angajații Inspectoratului pentru Situații de Urgență al județului Vâlcea au fost solicitați pentru salvarea unui bărbat în vârstă de 52 de ani care se afla într-un pericol iminent. El a fost la un pas să moară înecat, în jurul orei 15.00, după ce a rămas blocat (afundat până la brâu) într-un strat de nămol dintr-o mlaștină formată pe cursul râului Olt (mai precis la marginea barajului de la Râureni). Norocul bărbatului rămas captiv în nămol a fost prezența în zonă a unui pescar, care a sunat la 112 și a alertat autoritățile.
Pompierii vâlceni au ajuns de urgență la fața locului și, cu ajutorul unei bărci, au reușit să îl extragă pe vâlceanul prins în nămol înainte de producerea unei tragedii. Pompierii ne-au anunțat că victima are un handicap la piciorul drept (îi lipsește laba piciorului), afecțiunea datând de câțiva ani (nu s-a produs în timp ce bărbatul rămăsese captiv în nămol). Reprezentanții ISU Vâlcea ne-au mai comunicat și faptul că bărbatul în cauză nu are locuință, el stând mai mult pe străzi.
După acest incident, încheiat din fericire cu vești bune, bărbatul în cauză a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean din Râmnicu Vâlcea, iar acum se află în afara oricărui pericol.
Sursă foto: ISU Vâlcea
Material realizat cu sprijinul ISU Vâlcea