Vâlcenii încep să se vaccineze cu DOZA A TREIA


Miercuri, 22 septembrie 2021, la București s-a desfășurat o ședință de lucru la care au participat reprezentanții Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), ai Ministerului Sănătății (MS), Institutului Național de Sănătate Publică (INSP) și ai Agenției Naționale a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR). La întâlnire au luat parte și ministrul interimar al sănătății – Cseke Attila, secretarul de stat în Ministerul Sănătății – dr. Vass Levente și președintele ANMDMR – Robert Ancuceanu.
Având în vedere evoluția epidemiologică severă din România și necesitatea asigurării protecției maximale a cetățenilor împotriva COVID-19, membrii CNCAV au hotărât în unanimitate (pe baza datelor științifice disponibile), necesitatea administrării pentru populație a celei de-a treia doze de vaccin. Vaccinarea cu această doză de rapel va fi posibilă începând cu data de 28 septembrie 2021 pentru toate persoanele care au mai mult de șase luni trecute de la administrarea dozei a doua, cu oricare dintre vaccinurile pe baza de ARN mesager.
Această a treia doză se va face doar cu vaccin cu ARN Mesager (Pfizer sau Moderna), indiferent cu ce vaccin s-au făcut primele două doze. Doza a treia este recomandată în primul rând persoanelor vulnerabile (cu vârsta peste 65 de ani sau care suferă de boli cronice) și persoanelor cu risc mare de expunere (personal medico-social și din învățământ).