Un purtător de stele, între stele


Miercuri, 13 iunie 2018, a „plecat” dintre noi, purtătorul de stele, Colonelul (r) Dumitru Stănescu.
Născut, la 1 februarie 1949, în localitatea Aluniș, Județul Olt, absolventul Școlii de Ofițeri a Ministerului de Interne și a Facultății de Drept-Științe Juridice, ofițerul Dumitru Stănescu s-a stabilit în Județul Vâlcea.
Buna pregătire profesională, cunoștințele de psihologie socială și calitățile manageriale l-au recomandat, de mai multe ori, în funcții de conducere. A fost Comandantul Poliției din Horezu, Comandantul Poliției din Drăgășani și, o bună perioadă de timp, 1990-1997, Inspector Șef al Inspectoratului de Poliție al Județului Vâlcea.
Om de omenie, înțelegător, fără părtinire, exigent, fără să lezeze personalitățile colegilor ori subalternilor, sobru, dar cu un dezvoltat simț al umorului, a fost iubit, respectat și stimat, în egală măsură.
Dovada calităților amintite a făcut-o prin alegerea domniei sale în funcția de Președinte al Asociației Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere din Ministerul Afacerilor Interne, Filiala „Nicolae Bălcescu” a Județului Vâlcea, imediat după pensionarea sa, din anul 1999.
Din păcate, dreptul la viață i-a fost curmat, mult prea repede, transformându-l în steaua amintirilor noastre.
De-acum încolo, îi vom admira strălucirea în constelațiile Universului, asigurându-l de stima și respectul nostru, dincolo de granițele vieții.
Odihnească-se în pace!

Vicepreședintele A.N.C.M.R.R. din M.A.I.,
Filiala „Nicolae Bălcescu” a Județului Vâlcea,
Col. (r) Mihai Călugărițoiu