UN NOU PARC în Râmnic. Valoarea? 1,3 milioane euro!


Administrația municipiului Râmnicu Vâlcea își continuă orientările spre finanțarea și dezvoltarea unor facilități destinate locuitorilor care să îi stimuleze pe aceștia spre un comportament care să aibă în plan central preocupările spre ecologism și spre petrecerea timpului în mediul natural (sigur, cu precădere atunci când va trece pandemia de Coronavirus și astfel de activități se vor putea desfășura în deplină siguranță).
În acest sens, chiar astăzi, 5 noiembrie 2020, este programată licitația pentru execuție lucrări aferente obiectivului de investiții intitulat „Amenajare parc Știrbei Vodă din Râmnicu Vâlcea”. Valoarea totală estimată a proiectului la care facem referire se ridică la valoarea de 5.306.262 lei (adică aproape 1,3 milioane de euro). Primarul Mircia Gutău a spus că în cadrul proiectului se propune amenajarea specifică funcțiunii de parc, după cum urmează: loc de joacă pentru copii, loc de joacă pentru copii cu dezabilități, teren de volei/ badminton/ minifotbal, amplasare ansamblu fitness pentru seniori și tineri, amplasare scenă modulară pentru evenimente.
În afară de facilitățile amintite mai sus, se va dezvolta și infrastructura necesară bunei funcționări a parcului și a amenajărilor de agrement propuse, respectiv : lucrări de terasament, alei pietonale și mobilier urban, grupuri sanitare, rețele de alimentare cu apă și canalizare, cișmele cu apă potabilă, sistem de irigații automatizat, rețele electrice și de iluminat ambiental, sistem supraveghere video, împrejmuire și ziduri de sprijin/ jardiniere, spații verzi.