Până la sfârșitul anului 2023, 11 clădiri publice din Râmnic vor deveni „verzi”


  • lucrările necesare vor fi realizate în baza unui proiect derulat cu finanțare europeană

Primarul Mircia Gutău a semnat marți, 28 noiembrie 2023, contractul de execuție pentru proiectul „Utilizarea energiei din resurse regenerabile la nivelul UAT Râmnicu Vâlcea”, finanțat în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare POIM, prin care 11 imobile publice devin „verzi” din punct de vedere al consumului energetic prin montarea de panouri fotovoltaice și de echipamente adiacente.

Care sunt cele 11 clădiri publice?

Vor fi vizate de acest proiect următoarele clădiri publice din Râmnicu Vâlcea: sediul Direcției Economico-Financiare; sediul administrativ din strada General Magheru; Centrul Rezidențial pentru Persoane Vârstnice din Ostroveni; Colegiul Național „Alexandru Lahovari”; Liceul Tehnologic „General Magheru”; Școala Gimnazială Waldorf; Școala Gimnazială nr. 13; Grădinița cu program prelungit Ostroveni; Grădinița cu program prelungit Ostroveni 2; Grădinița cu program prelungit Nord 1; Grădinița cu program prelungit Nord 2.

O firmă din București va efectua lucrările

Contractul de execuție are o valoare de 1.292.552 lei fără TVA, a fost încheiat în urma procedurilor legale de selecție cu Electro-Service Distribuție SRL din București și are termen de finalizare 31 decembrie 2023. În urma implementării acestui proiect, necesarul de consum al celor 11 clădiri va fi asigurat în proporție de peste 95% din energie regenerabilă, ceea ce va duce la economii substanțiale, dar și la o reducere semnificativă a emisiilor de gaze cu efect de seră. Proiectul poate fi identificat și pe recent lansata Hartă a investițiilor cu fonduri nerambursabile ale Primăriei Municipiului Râmnicu Vâlcea, disponibilă la adresa www.ramnicuvalcea.finantariexterne.ro