Aproape 8,6 milioane de lei! Atât costă construcția podului care va lega Parcul Zăvoi de cartierul Morilor


• valoarea realizării sensului giratoriu de pe strada Copăcelu, la intersecția cu Ocnele Mari, este de aproape 5 milioane de lei
Primarul Mircia Gutău a semnat joi, 16 noiembrie 2023, două contracte de finanțare importante pentru Râmnicu Vâlcea în cadrul Programului Național de Investiții „Anghel Saligny” gestionat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA).
Astfel, cu bani de la bugetul de stat urmează să fie realizate în Râmnic proiectele „Amenajare sens giratoriu strada Copăcelu, km 189+700 (la intersecția cu strada A.I. Cuza – Ocnele Mari)”, în valoare totală de 4.993.534,28 lei, din care finanțarea nerambursabilă este de 4.670.755,25 lei, și „Arteră de circulație între Splaiul Independenței și strada Morilor, inclusiv pod peste râul Olănești”, în valoare totală de 8.573.413,40 lei, din care finanțare nerambursabilă 5.756.413,28 lei.

Ce lucrări se vor realiza în cadrul celor două proiecte?

Primul proiect își propune să crească gradul de siguranță al intersecției cu drumul spre stațiunea Ocnele Mari, dar și să fluidizeze traficul auto din zonă (foarte intens în anumite perioade ale zilei și cu precădere în sezonul estival).
Al doilea proiect amintit mai sus intenționează îmbunătățirea circulației rutiere în zona centrală a Râmnicului, precum și o conexiune mai ușoară între obiectivele de interes public de pe malul stâng al râului Olănești (Stadionul Municipal, Parcul Zăvoi, Parcul Știrbei Vodă, direcții din cadrul Primăriei Municipiului, Serviciul Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor) cu zona străzii Morilor (zonă în care se află în stadiu avansat construcția unei noi creșe) și cartierele adiacente.

Alte proiecte așteaptă finanțare de la bugetul central în cadrul PNI „Anghel Saligny”

Primăria Râmnicului mai are în derulare, tot cu finanțare prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, două proiecte mari de investiții. Este vorba despre proiectele intitulate „Amenajare sens giratoriu intersecția Calea lui Traian cu strada Posada” și „Extindere rețea gaze naturale în Municipiul Râmnicu Vâlcea”.
În acest timp, alte două proiecte de anvergură pentru administrația râmniceană sunt în analiză la departamentele de specialitate de la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA).