Ultimele informații de la Tribunalul Vâlcea: cum se vor desfășura ședințele de judecată după 15 mai


Prin intermediul unui comunicat de presă, reprezentanții Tribunalului Vâlcea au anunțat condițiile în care se vor desfășura activitățile din această instituție începând cu data de 15 mai 2020, dată la care încetează starea de urgență pe teritoriul României.
Astfel, programul cu publicul în arhivele tribunalului se va desfășura în zilele de luni, miercuri și vineri, între orele 10.00 – 12.00. Programul de lucru cu avocații, consilierii juridici, experții și practicienii în insolvență se va desfășura în zilele de marți și joi, între aceleași ore. Va fi permis accesul simultan pentru cel mult trei persoane în arhiva Secției I civile, respectiv cel mult două persoane în arhiva Secțiilor a II-a civilă și penală.
Justițiabilii trebuie să știe că studiul cauzei se va efectua folosind aplicația INFODOSAR, iar înscrisurile se vor transmite în format electronic. Prezența persoanelor în arhivă pentru studierea dosarelor și depunerea de înscrisuri va fi limitată la situațiile în care nu există altă posibilitate.
Se va interzice participarea particianților la procedurile judiciare, pe holul instanței, cu excepția persoanelor care așteaptă pentru a avea acces în arhive, într-un număr rezonabil și cu respectarea distanței de doi metri.
Listele de ședință vor fi stabilite prin gruparea a câte cinci cauze pe intervale orare, pentru a se asigura limitarea numărului de persoane prezente în sală și păstrarea distanței. Accesul participanților în clădire va fi permis numai pentru intervalul orar stabilit pentru judecarea cauzei, scop în care grefierul de ședință va înmâna dispozitivului de jandarmi listele de ședință cu o zi înainte.
Accesul publicului în clădirea Tribunalului Vâlcea se va face folosind intrarea principală, din fața clădirii, iar accesul personalului, prin intrările secundare, din curtea instanței. În interiorul instanței este obligatoriu portul măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, atât pentru publicu, cât și pentru personalul instanței și personalul de pază, indiferent de spațiul în care se află: holuri, birouri, săli de judecată.
Dispozitivul de pază va interzice intrarea persoanelor care nu se conformează acestei obligații și va lua măsuri pentru îndepărtarea acestora din sediul instanței. Președintele completului nu va permite accesul în sala de judecată și va dispune îndepărtarea din sală a oricărei persoane care nu poartă mască astfel încât să aibă acoperite nasul și gura.
Se interzice accesul persoanelor care manifestă simptome de afecțiuni respiratorii în clădirea Tribunalului Vâlcea, personalul de pază procedând la îndepărtarea acestora imediată, aducând acest lucru la cunoștința președintelui instanței, ori, în cazul înlăturării unui participant la o cauză , președintelui de complet.

Posting....