Tricolorele s-au impus fără emoții în fața debutantelor din Iran


Vineri seara, echipa națională a României a câștigat primul meci pe care l-a disputat în faza grupelor din cadrul Campionatului Mondial de handbal feminin din Spania. Adversarele sportivelor pregătite de selecționerul Adrian Vasile au fost necunoscutele din Iran, debutante la o competiție de asemenea anvergură (care s-au calificat practic prin extinderea numărului de echipe participante la turneul final, de la 24 la 32).
România nu a avut emoții în acest joc, care a fost unul de «încălzire» pentru singurul duel cu adevărat important pe care tricolorele îl vor susține în prima fază a grupelor, în fața Norvegiei, marți, 7 decembrie 2021, cu începere de la ora 21.30. În jocul contra Iranului, România a rezolvat «soarta» partidei încă din prima repriză, când conducea cu categoricul scor de 20-3. În repriza secundă, tricolorele au mai exersat schemele de joc și și-au reglat tirul aruncărilor, partida încheindu-se cu scorul 39-11.
A fost un antrenament bun pentru tricolore însă nici cele două puncte obținute contra Iranului și nici plusul mare de golaveraj nu le vor ajuta prea mult devreme ce, foarte probabil, modesta echipă din Asia nu va merge în faza grupelor principale și, deci, rezultatele obținute contra ei atât de Norvegia, cât și de Kazahstan nu vor conta în acea fază a competiției.