Trei vouchere pentru achiziţionarea de tractoare prin „Programul Rabla”


Ministerul Mediului a anunţat, zilele trecute, că se intenţionează ca, de anul viitor, cei care doresc să achiziţioneze tractoare prin Programul Rabla să poată folosi câte trei vouchere, după modelul aceluiaşi program pentru maşini. Potrivit acestei propuneri, cu ajutorul celor trei vouchere agricultorii ar putea achiziţiona mai uşor noi tractoare.

Programul Rabla pentru tractoare, care îi interesează foarte mult pe agricultori, a pornit în 12 septembrie dar va fi întrerupt la finele lunii noiembrie din raţiuni bugetare şi repornit de la 15 ianuarie. Ideea Ministerului Mediului are în vedere ca proprietarul care predă trei tractoare vechi sau cineva care predă un tractor vechi, dar nu are bani să cumpere unul nou, poate să le vândă la cineva care foloseşte două – trei vouchere şi atunci nu mai e 17.000 (de lei – n.r.), ci de trei ori 17.000 lei şi atunci e aproape preţul unui tractor mic – 65.000 lei. La acest moment, un tractor sau maşină auto-propulsată veche este echivalentul a tichetului valoric de 17.000 euro

Prin Programul Rabla pentru tractoare, cei care deţin un tractor sau alte mijloace auto-propulsante, cum ar fi combinele, pot să le predea şi primesc în schimb un tichet valoric de 17.000 de lei doar că până în prezent, au fost depuse şapte documentaţii pentru predarea de tractoare, dar nu a fost eliberat niciun voucher, întrucât se fac verificări.