TREI PERCHEZIȚII simultane la «clanurile» din Râmnic


Miercuri dimineață, Poliția Română și D.I.I.C.O.T., cu sprijinul Jandarmeriei Române, au efectuat 47 de acțiuni operative. Acestea au avut loc pentru destructurarea unor grupări infracționale organizate, specializate în trafic de persoane și de minori, exploatarea persoanelor vulnerabile, trafic de migranți, criminalitate informatică, trafic de droguri și infracțiuni împotriva patrimoniului, cu consecințe deosebit de grave. În cadrul operațiunii coordonate, realizate la nivel național, polițiștii, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. au pus în executare 457 de mandate de percheziție domiciliară și 367 de mandate de aducere.
„Pentru Poliția Română și D.I.I.C.O.T., investigarea în mod constant a infracțiunilor de trafic de persoane și de minori, precum și a oricăror forme de exploatare a persoanelor vulnerabile reprezintă o parte a eforturilor de a combate în mod eficient acest fenomen infracțional. De asemenea, au fost vizate grupuri infracționale implicate în săvârșirea altor fapte cu pericol social deosebit, care au activat pe teritoriul național sau cu component transfrontalieră. Acțiunile urmăresc documentarea activității infracționale a persoanelor bănuite, recuperarea prejudiciilor, indisponibilizarea bunurilor obținute din săvârșirea de infracțiuni sau deținute ilegal, crearea unui climat optim de siguranță a cetățenilor și de protecție a victimelor infracțiunilor. Operațiunile se desfășoară în contextul măsurilor luate la nivelul Ministerului Afacerilor Interne pentru combaterea infracționalității de orice fel și pentru asigurarea ordinii și liniștii publice”, se arată într-un comunicat de presă al Poliției Române.
Dintre cele sutele de locații vizate la nivel național pentru a fi percheziționate, trei astfel de descinderi au avut loc în municipiul Râmnicu Vâlcea.
Sursă foto: Arhivă
Material realizat cu sprijinul Poliției Române