„Traian Băsescu poate face din PMP a treia forță politică a țării”


• susține deputatul Colegiului Drăgășani, Ion Cristinel Marian, cu referire la alegerile parlamentare care vor avea loc în luna decembrie
Fuziunea dintre PMP și UNPR a făcut ca pe scena politică din România Partidul Mișcarea Populară să câștige o cotă semnificativă. Din câte se pare, partidul condus la nivel național de fostul președinte Traian Băsescu ar avea cel puțin 10% din opțiunile electoratului. Astfel, la ora actuală, PMP va intra în Parlamentul României și ar obține (probabil) un post de deputat inclusiv în județul Vâlcea. Ceea ce s-ar traduce prin faptul că, realist vorbind, PMP s-ar clasa la nivel național undeva între pozițiile trei și cinci. Adversarii partidului lui Traian Băsescu pentru ultimul loc de pe podium (locul trei) la alegerile parlamentare ce vor avea loc pe 11 decembrie sunt ALDE și UDMR. Sau, dacă vom avea alegeri cu surprize, poate chiar USR și PRU. Rămâne de văzut!
Cert este că Traian Băsescu rămâne liderul incontestabil al acestui partid, omul care trage după el tot PMP-ul. Lucru de altfel recunoscut și de către oamenii importanți ai Mișcării Populare. Spre exemplu, unul dintre cei doi parlamentari pe care PMP îi are la nivelul județului Vâlcea, Ion Cristinel Marian (foto alăturat), a apreciat într-un mod deschis și onest eforturile pe care Traian Băsescu le-a depus, de-a lungul timpului, pentru ca PMP să ajungă un partid credibil și respectat în România. Mai mult decât atât, reprezentantul Colegiului Drăgășani în Camera Deputaților este ferm convins că Traian Băsescu va avea un rol hotărâtor pentru ca PMP să devină, dacă nu este cumva deja, cea de-a treia forță politică din România.
„Președintele partidului nostru are un rol foarte important. Știu că dumnealui are ambiții mari, dar și așteptări pe măsură de la noi. Traian Băsescu poate face din PMP a treia forță politică a țării. Trebuie să le prezentăm românilor ideile noastre și modul în care vorbele pot fi schimbate în fapte. Trebuie să arătăm că noul PMP, rezultat după fuziunea cu UNPR, este un partid matur, care poate să asigure românilor obișnuiți un trai mai bun”, ne-a declarat deputatul Ion Cristinel Marian, unul dintre cei doi parlamentari pe care PMP îi are la nivelul județului Vâlcea.