Traffic Snake la Râmnicu Vâlcea


• în perioada 18-29 septembrie, «Șarpele Hoinar» se va afla în municipiul nostru
A patra ediție a proiectului «Traffic Snake Game – Oscar, şarpele hoinar» (TSG) va debuta chiar astăzi, 18 septembrie, în Râmnicu Vâlcea. Astfel, în perioada 18-29 septembrie, copiii cu vârste cuprinse între 7 şi 10 ani din unsprezece localităţi din ţară vor merge la şcoală pe jos, cu autobuzul, cu bicicleta sau mai mulţi într-o maşină, Râmnicu Vâlcea fiind reprezentat de 139 elevi de la Şcolile «Take Ionescu» şi Goranu.

La ediția precedentă, copiii au mers pe jos 4.374 de kilometri!
„În primii trei ani, TSG a fost organizat în paralel în 20 de ţări europene. Deja după primii doi ani de derulare a campaniei, România ocupa primul loc, înscriind cel mai mare număr de şcoli şi realizând economii importante de combustibili şi emisii de CO2”, se arată într-un comunicat transmis de către reprezentanții Primăriei Râmnicu Vâlcea.
De amintit și faptul că, la ediţia precedentă a campaniei «Oscar, șarpele hoinar», organizată în anul 2016, elevii vâlceni au înregistrat economii de peste 4.374 kilometri, care nu au mai fost parcurși cu maşina, toate acestea conducând la o reducere de peste 7.200 kilograme a emisiilor de CO2.