Totul despre „Mineriada lui Peştereanu”


• Minerul Costeşti s-a reunit, sâmbătă la prânz, pentru primul antrenament sub conducerea lui Gelu Voica şi Răzvan Milosteanu cu un lot aproape complet nou
Primarul Toma Peştereanu s-a ţinut de cuvânt şi a «demolat» din temelii lotul cu care Minerul Costeşti a încheiat anul 2017 print-o eliminare ruşinoasă din faza județeană a Cupei României, la Vaideeni. Şeful administraţiei costeştene îşi permite noi speranţe de la un lot remaniat „pe sprânceană” şi de la un antrenor pe care admite că şi l-a dorit de mult la echipa sa.
Prezent la reunirea minerilor de sâmbătă, edilul social-democrat ne-a lămurit în legătură cu planurile echipei: „Am mare încredere în domnul antrenor Gelu Voica. Acest lot este nou în proporţie de 98% faţă de «vitejii» cu care am fost bătuţi la Vaideeni, în Cupă şi cărora le voi păstra mereu un adânc şi neţărmurit respect pentru ardoarea şi dăruirea cu care au tratat această echipă, comunitatea din Costeşti şi pe mine, personal, pentru eforturile depuse ca să aibă ei toate condiţiile să performeze… Acestea fiind zise, am decis schimbarea la 180 de grade a registrului şi vom pune accent pe tineri şi, mai ales, pe dis-ci-pli-nă. În acest sens, cu o singură excepţie, grosul jucătorilor aduşi este sub 25 ani! E un risc asumat, dar nu mai puteam continua în ritmul de anul trecut. Ştiu că nu va fi uşor să mai prindem play-off-ul, dar obiectivul este să încropim cât mai repede o echipă cu care să ne menţinem la acest nivel şi pentru următorul sezon. Dacă aceşti copii vor înţelege că nu joacă pentru mine sau Minerul, ci pentru viitorul lor, eu cred că potenţial există. La cel puţin trei dintre ei, mă hazardez să pariez o carieră adevărată: Focaru, 17 ani, adus de la Filiaşi, este un oportunist de parcă e clona lui Pippo Inzaghi, un copil care joacă simplu şi extrem de matur pentru vârsta lui. Tot de la Filiaşi, l-am adus şi pe Bogatu, 18 ani, un fundaş central care-mi place foarte mult. De asemenea, speranţe mai pun şi pe Denis Vlădoi, un portar de 18 ani!”