TIPO MOLDOVA, în vizită la Rm. Vâlcea


Editura ieșeană TIPO MOLDOVA, condusă de cunoscutul poet Aurel Ștefanachi, ne onorează cu prezența în cursul zilei de miercuri, 3 aprilie, la invitația Bibliotecii Județene „Antim Ivireanul” (director, Sanda Augustina Constantinescu) și a Asociației Culturale „Curierul de Vâlcea” – ACCV (președinte fondator, Ioan Barbu). În după-amiaza zilei respective, începând cu ora 17.00, în Sala universitarilor (et. III) a Bibliotecii Județene, are loc o întâlnire a iubitorilor de carte cu directorul Editurii Tipo Moldova, Aurel Ștefanachi, cu care ocazie vor fi lansate cărțile unor scriitori vâlceni apărute, recent, la prestigioasa editură ieșeană: „Fântâna Albă” (proză scurtă) și „Călătorie la izvoare” (publicistică și eseu contemporan), de Ioan Barbu; „Poezii de până azi”, de Ilie Gorjan; „A fost un secol XX” (antologie de versuri), de Felix Sima. Editura va fi prezentă la Rm. Vâlcea și cu alte volume, ale unor autori la fel de prestigioși. Două tomuri, raritate în peisajul literar românesc, se vor afla pe stand: „LITERATURA RO MÂNĂ DE AZI. POEZIA • PROZA”, de Ioan Holban și „ANTOLOGIE DE POEZIE ROMÂNĂ CONTEMPO RANĂ”, Volumul I, ediție în română, franceză, engleză și germană, care apare sub îngrijirea lui Aurel Ștefanachi și Valeriu Stan.

Volumele II și III vor apărea în mai, respectiv iulie. Această antologie, unicat în România, se va afla în rafturile celor mai mari biblioteci din lume.

Editura ieșeană, fondată în anul 2000, are un proiect editorial unicat, susținut de Universitatea „Petre Andrei”, din capitala moldavă. Este acreditată de Consiliul Național al Cercetării Științifice din Învățământul Superior (CNCSIS).

„Oferta de carte foarte bogată, ca interferență între comunitatea culturală românească și cea internațională, urmărește cum ne declara directorul Aurel Ștefanachi – atât lărgirea accesului la informare, cât și promovarea identității naționale.

Susține și promovează cercetarea științifică pe baza unui program strategic cu o dimensiune națională și internațională.

Are înscrise în programul său și alte domenii de mare interes: istorie și studii culturale, filologie, filozofie, științe politice și relații internaționale, arte vizuale, promovarea literaturii și artei contemporane.”

Colecția OPERA OMNIA, care poartă sigla TIPO MOL – DOVA, a lansat, în 2011, șase noi colecții: Poezie contemporană, Proză scurtă contemporană, Publicistică și eseu contemporan, Romanul de azi, Teatru contemporan, Arta plastică contemporană, care apar în condiții (tipo)grafice de excepție, în formate și culori aparte. În doar doi ani și ceva de existență, aceste colecții adună deja peste 200 de autori.

Întâlnirea de miercuri, 3 aprilie, de la Bibliotecă se va transforma, suntem convinși, într-o sărbătoare de suflet a cărții.