TIPO MOLDOVA, în vizită la Rm. Vâlcea


Editura ieșeană TIPO MOLDOVA, condusă de cunoscutul poet Aurel Ștefanachi, ne onorează cu prezența în cursul zilei de miercuri, 3 aprilie a.c., la invitația Bibliotecii Județene „Antim Ivireanul”   (director, Sanda Augustina Constantinescu). În după-amiaza zilei respective, începând cu ora 17.00,  în Sala universitarilor (et. III) a Bibliotecii Județene,  are loc o întâlnire a iubitorilor de carte cu directorul Editurii Tipo Moldova, cu care ocazie vor fi lansate cărțile unor scriitori  vâlceni apărute, recent, la prestigioasa editură ieșeană: „Fântâna Albă” (proză scurtă) și „Călătorie la izvoare” (publicistică și eseu  contemporan), de Ioan Barbu; „Poezii de până azi”, de Ilie Gorjan;  „A fost un secol XX” (antologie de versuri), de Felix Sima. Editura va fi prezentă la Rm. Vâlcea și cu alte volume, ale unor autori la fel de prestigioși. Două tomuri, raritate în peisajul literar românesc, se vor afla pe stand:  „LITERATURA ROMÂNĂ DE AZI. POEZIA • PROZA”, de Ioan Holban și „ANTOLOGIE DE POEZIE ROMÂNĂ CONTEMPORANĂ”,  Volumul I, ediție în română, franceză, engleză și germană, care apare sub îngrijirea lui Aurel Ștefanachi și Valeriu Stan. Volumele II și III vor apărea în mai, respectiv iulie. Această antologie, unicat în România, se va afla în rafturile celor mai mari biblioteci din lume.

Editura ieșeană, fondată în anul 2000, are un proiect editorial unicat, susținut de Universitatea „Petre Andrei”, din capitala moldavă. Este acreditată de Consiliul Național al Cercetării Științifice din Învățământul Superior (CNCSIS).

Colecția OPERA OMNIA, care poartă sigla TIPO MOLDOVA, a lansat, în 2011, șase noi colecții:  Poezie con­tem­porană, Proză scurtă contem­po­rană, Publicistică și eseu contemporan, Romanul de azi, Teatru contemporan, Arta plastică contemporană, care apar în condiții (tipo)grafice de excepție, în formate și culori aparte.  În doar doi ani și ceva de existență, aceste colecții adună deja peste 200 de autori.

Întâlnirea de miercuri, 3 aprilie, de la Bibliotecă se va transforma, suntem convinși, într-o sărbătoare de suflet a cărții.

Posting....