Oportunitate pentru tineri


Parlamentul European a iniţiat un interesant concurs pentru tineri. Concursul Parlamentul European – „De ce ar trebui să îmi pese?” este dedicat tinerilor cu vârste cuprinse între 16 și 30 de ani, pasionați de teme europene. Pentru a participa la concurs, tinerii trebuie să își exprime opiniile despre rolul pe care îl are Parlamentul European în viața cetățenilor UE și pot avea șansa să contribuie semnificativ la un proiect de integrare europeană.

Cele mai bune 20 de proiecte înscrise în competiție vor fi recompensate cu o excursie la Bruxelles, cu toate costurile subvenționate. Aici, tinerii vor avea șansa să discute despre ideile lor cu persoane cu putere de decizie la nivel european.

Pentru înscriere, studenții pot opta pentru diferite tipuri de proiecte: • Materiale scrise – eseuri, articole, editoriale, poezii, articole pe blog, cuprinse între 3 și 3.000 de cuvinte; • Alte forme de exprimare artistică – picturi, desene, caricaturi, benzi desenate, fotografii, piese de teatru scurte, etc.; • Tehnici audio-video – videoclipuri, filme scurte, jocuri, cântece, cu durata de la 1 până la 120 de minute; • Pagini de internet, aplicații pentru platformele mobile sau rețele de comunicare socială precum Faceboook; • Documentarea vizuală a unui eveniment public organizat special pentru acest concurs, care poate servi drept exemplu pentru alte evenimente viitoare (manifestări artistice, ateliere de lucru, dezbateri); • Orice alte idei și propuneri relevante pe subiect.

Pentru a participa, tinerii vor completa un formular care poate fi descărcat de la adresa: https://www.dropbox.com/s/5y9v3hi85vlk2bp/Enrolment%20Form.pdf?m. Proiectele propuse trebuie să fie prezentate în limba engleza sau, dacă sunt realizate într-o altă limbă, vor fi însoțite de traducerea în limba engleză. Împreună cu acestea, participanții vor include o scurtă descriere a proiectului și vor sugera trei idei pentru modul în care pot fi folosite aceste proiecte în promovarea rolului pe care îl are Parlamentului European.

Termenul limită pentru transmiterea propunerilor este 11 aprilie 2013.

Aflați mai multe despre înregistrarea în competiție și evaluarea proiectelor la următoarea adresă: http://www.epc.eu/prog_forum.php?forum_id=30&prog_id=1.

Concursul Parlamentul European – „De ce ar trebui să îmi pese?” este organizat de Centrul pentru Politici Europene și susținut de Parlamentul Euro­pean. Informaţia ne-a fost oferită de Dana Rădulescu şi Ioana Mazilu-Manolescu, consilieri de comunicare ai Centrului de Informare EUROPE DIRECT Vâlcea.