ȚINEȚI-VĂ BINE: Tricolorii au găsit «arma secretă» pentru a se califica la un campionat mondial după 24 de ani!La debutul naționalei de fotbal seniori în preliminariile Campionatul Mondial 2022 și cu ocazia participării României Under 21 la EURO 2021, reprezentanții Federației Române de Fotbal au venit cu o veste extraordinară, care, suntem convinși, îi bucură până și pe iubitorii fotbalului românesc din ultimul cătun! Este gata noul echipament al tuturor reprezentativelor! Da, asta este vestea cea mare! Ce, vă așteptați la altceva!?
„Noua «armură» pentru marile provocări din teren și din tribune pune elementele fundamentale ale identității noastre naționale și fotbalistice împreună cu spiritul tinerelor generații de suporteri și fotbaliști. Astfel, tricolorul, simbolurile declinate din blazonul echipei naționale și mesajul «Luptăm Împreună» se regăsesc într-un format spectaculos care aduce galbenul tradițional alături de alb, la nivelul șortului, în cromatica echipamentului de bază. Asta pentru ca albastru complet, respectiv albul complet, să caracterizeze celelalte două opțiuni de echipament”, și-au lăudat reprezentanții FRF proaspătul echipament.

Familia fotbalului tricolor a fost împreună pentru lansare!

Primii care s-au întâlnit cu noul echipament au fost Gheorghe Hagi, Gheorghe Popescu, Miodrag Belodedici, Mirel Rădoi și Adrian Mutu, personaje-reper (după cum susține FRF) ale fotbalului românesc. Și asta pentru un video emoționant, alături de tinerii tricolori Radu Drăgușin și Olimpiu Moruțan, dar și de reprezentanții României U16, ai fotbalului feminin, futsalului, naționalei de nevăzători și ai celei de e-fotbal!

Urmează trei teste pentru tricolori

Pentru a scăpa de rușinea, jena, corvoada și absolut cum vreți să îi mai spuneți ca echipa națională de seniori (fotbal masculin) să nu se mai califice la un campionat mondial de 24 de ani (care se împlinesc în anul 2022, atunci când este programat turneul din Qatar), România trebuie să termine prima într-o grupă din care mai fac parte Germania, Islanda, Macedonia de Nord, Armenia și, mai ales, temutul principat al Liechtenstein-ului. Mai există și varianta ca tricolorii să încheia grupa pe locul al doilea, dat, atunci, pentru a ajunge în Qatar, vor trebui să treacă de un baraj care se va disputa în dublă manșă. Primele meciuri ale naționalei lui Rădoi sunt programate chiar zilele următoare.

Joi, 25 martie
Liechtenstein – Armenia (ora 21.45), România – Macedonia de Nord (ora 21.45), Germania – Islanda (ora 21.45)
Duminică, 28 martie
Armenia – Islanda (ora 19.00), Macedonia de Nord – Liechtenstein (ora 19.00), România – Germania (ora 21.45)
Miercuri, 31 martie
Armenia – România (ora 19.00), Liechtenstein – Islanda (ora 19.00), Germania – Macedonia de Nord (ora 21.45)
Sursă foto: FRF
Material realizat cu sprijinul Biroului de Presă al Federației Române de Fotbal