TÂRGUL MEȘTERILOR POPULARI, cea mai importantă atracție de la Zilele Imnului Național


Târgul Meşterilor Populari din România este una dintre manifestările tradiţionale în contextul Zilelor Imnului Naţional. Acest târg se va desfăşura, anul acesta, în zilele de sâmbătă, 31 iulie şi duminică, 1 august, în Parcul Zăvoi. Pentru cea de-a 24-a ediţie, Centrul Judeţean de Conservare şi Promovare a Culturii Tradiţionale din subordinea Consiliului Judeţean Vâlcea a invitat peste 80 de meşteri populari din întreaga ţară. Aceștia vor anima cu standuri pline de articole deosebit meşteşugite aleile vecine Teatrului Municipal „Ariel” din cel mai mare parc al Râmnicului.
Nu vor lipsi articolele din ceramică, cusăturile, ţesăturile, broderia, tapiseriile şi împletiturile, articolele din piele, din sticlă şi decorative, piesele din lemn sculptat, icoanele pe lemn, scoarţă de copac sau sticlă, articolele din materiale vegetale (nuiele, pănuşi, porumb, papură, iută, cânepă sau lavandă), ouăle încondeiate sau cu mărgele, picturile pe lemn sau sticlă, lucrările de metaloplastie, săpunurile lucrate manual. De asemenea, pe standuri se vor mai afla păpuşi, jucării din lemn, podoabe, bijuterii şi amulete, piesele din metale şi pietre preţioase şi semipreţioase, produsele prelucrate din sare şi multe alte articole artizanale, alături de dulciurile tradiţionale (alviţă, turtă dulce) sau de produsele apicole.
Deschiderea Târgului este programată sâmbătă, 31 iulie, la ora 11.00 cu un eveniment ce va cuprinde un micro-recital al Fanfarei Judeţene „Constantin Brâncoveanu” şi un scurt moment dramatic intitulat „La strigăt”, inspirat din opera lui Marin Sorescu şi pus în scenă de Cercul de teatru „Pesceniţa” al Şcolii Gimnaziale Pesceana.
Material realizat cu sprijinul Biroului de presă al Primăriei Râmnicu Vâlcea