Sute de colindători au trecut pragul Consiliului Județean Vâlcea


Zilele trecute, Consiliul Județean Vâlcea a fost luat cu asalt de sute de colindători: cei mai mulți copii, însoțiți de cadre didactice, veniți cu colindatul. Au trecut pragul instituției și l-au colindat chiar pe președintele acesteia, Constantin Rădulescu, foarte mulți preșcolari. Foarte frumos îmbrăcați, în straie populare, au fost preșcolarii din grupa mijlocie A, de la Grădinița cu Program Prelungit Nord 1 Râmnicu Vâlcea, alături de educatoarele: Maria Popescu, Narcisa Fița și Florentina Stani.
Președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu, i-a primit cu ceai cald şi cozonac şi i-a răsplătit cu cadouri pe toţi cei care l-au colindat, după datina străveche. Superbele colinde şi glasurile celor care le interpretau le-au reamintit celor prezenți de frumusețea Sfintelor Sărbători de iarnă, de tradiții şi de copilărie.
„Mulțumim cetelor de colindători care ne-au călcat pragul, pentru bucuria pe care ne-au adus-o, pentru emoția transmisă şi pentru efortul de a transpune în actualitate obiceiurile păstrate din bătrâni. A fost, pentru mine, o deosebită plăcere să îi văd şi să îi ascult. Mi-au amintit de copilărie, de bunici şi de frumusețea sărbătorilor din vremea copilăriei mele. Prin superbele lor colinde, ne-au transmis nu doar urări, ci şi multă căldură şi bucuria de a duce mai departe tradiția zonelor pe care le reprezintă. Eu le mulțumesc, încă o dată, tuturor, îi încurajez să ducă mai departe aceste tradiții, care ne amintesc de origini şi de frumusețea datinilor strămoșești şi le urez, la rândul meu, să se bucure de liniștea şi căldura acestor Sfinte Sărbători împreună cu familiile lor şi să întâmpine Noul An sănătoși şi fericiți!”, a fost mesajul președintelui Constantin Rădulescu.