Superliga a demarat în superforță!


• după etapa a doua din elita fotbalului vâlcean, nu mai puțin de șase echipe au punctaj maxim
Așa după cum ați aflat din ediții anterioare ale publicației noastre, întrecerea de elită a fotbalului vâlcean a demarat cu 16 echipe la start. Week-end-ul trecut, competiția și-a consumat cea de-a doua etapă, una în care niciuna dintre cele 16 formații participante nu a încheiat la egalitate. CS Șirineasa și CS Mădulari au fost recordmenele rundei secunde, fiecare dintre acestea impunându-se cu 4-0, prima pe terenul râmnicenilor de la Chimia, iar cea de-a doua, pe teren propriu, în compania celor de la CS Crețeni. Interesant de remarcat este faptul că nu mai puțin de șase echipe au punctaj maxim după aceste două runde, ele fiind despărțite de golaveraj. Viitorul Valea Mare poate fi considerată surpriza competiției de până în acest moment, trupa din comuna primarului Briceag având, pe lângă punctajul maxim și golaverajul cel mai bun, fiind propulsată pe primul loc al ierarhiei.

Week-end-ul viitor, Horezu și Valea Mare sunt gazde pentru derby-uri

În runda a treia, programată la finalul acestei săptămâni, dintre cele șase formații care au punctaj maxim, doar două se află în „pericol” de a nu continua în același ritm. Este vorba despre Viitorul Valea Mare și Cavalerul Trac Cernișoara, grupări care se vor întâlni într-un interesant duel direct. De asemenea, în etapa viitoare, iubitorii fotbalului vâlcean vor avea parte de un meci ce poate fi considerat „derby clasic” al sportului rege din județul nostru. Este vorba despre întâlnirea care va avea loc pe stadionul „Treapt” și care le va aduce față-n față pe Flacăra Horezu și Posada Perișani. Ambele sunt câștigătoare ale campionatului județean, Flacăra în anii 2014 și 2015, Posada în anul 2011, iar meciul se anunță deja unul al orgoliilor, în care niciuna dintre adversare nu concepe să piardă.

Rezultatele etapei a II-a

Posada Perișani – Cavalerul T. Cernișoara 2-3
Chimia Rm. Vâlcea – CS Șirineasa 0-4
CS Mădulari – CS Crețeni 4-0
Viitorul Dăești – Minerul Costești 3-0
Hidro Ocnele Mari – Cozia Călimănești 1-2
Flacăra Horezu – AS Mihăești 2-1
Unirea Tomșani – CSC Orlești 2-0
FC Băbeni – Viitorul Valea Mare 0-1

Programul etapei a III-a

Sâmbătă, 5 septembrie
Viit. Valea Mare – Cavalerul T. Cernișoara
AS Mihăești – Unirea Tomșani
Flacăra Horezu – Posada Perișani
CS Șirineasa – Hidro Ocnele Mari
CSC Orlești – Viitorul Dăești
Cozia Călimănești – FC Băbeni
Minerul Costești – CS Mădulari
Duminică, 6 septembrie
CS Crețeni – Chimia Rm. Vâlcea

În clasamentul Superligii, primele șase poziții sunt ocupate doar de către formații care au obținut victorii în primele două runde. Cele șase cluburi care au maxim de puncte sunt: Viitorul Valea Mare, CS Șirineasa, Viitorul Dăești, Cozia Călimănești, Cavalerul Trac Cernișoara și Flacăra Horezu.