Studentă în Suedia, protestatară în Râmnic


Protestul sindicaliștilor de la „Sodistul” s-a încheiat într-un mod neașteptat. Oamenii din sindicatul condus de Adrian Mugioiu, care intraseră în greva foamei, au plecat, în această dimineață, din fața Prefecturii Vâlcea. Nu mică ne-a fost mirarea să aflăm că o vâlceancă, studentă în Suedia, a rămas în același loc. Chiar din această dimineață, Natalia Ginghină a ales să intre în greva foamei în spirit de solidaritate cu cei doi foști angajați de la Uzinele Sodice Govora. Tânăra, o vâlceancă de 31 de ani, este masterandă la Göteborg, în Suedia!
Vizitată astăzi, la orele prânzului, acesta ne-a oferit mai multe detalii despre acțiunea inedită de protest: „Am intrat în greva foamei în spirit de solidaritate cu cei doi angajați concediați de la Uzinele Sodice Govora. Vreau ca semnalul pe care îl trag prin acest protest să ajungă la urechile autorităților.”
Protestul solitar din fața Prefecturii este inedit prin faptul că a început tocmai în momentul în care cei doi sindicaliști care intraseră inițial în greva foamei au renunțat la acțiune. Legat de acest aspect, liderul sindicatului „Sodistul”, Adrian Mugioiu, ne-a declarat: „Am fost, în această dimineață, la cei doi protestatari intrați în greva foamei. I-am convins să renunțe la acțiune. Le-am explicat că sănătatea lor este mult mai importantă”.

Posting....