Student Career Path 2013 – Elev, caut Carieră!


Între 10 și 18 mai, Organizația „Club Liderii Mileniului Trei” organizează cea de-a patra ediție a Student Career Path 2013 – Elev, caut Carieră!.

Ediția de anul acesta urmărește familiarizarea cu sistemul universitar a 50 de participanți, elevi de clasa a XI-a și a XII-a, prin interacțiunea directă cu studenți și prezența în facultățile selectate la începutul evenimentului. Pe lângă această componentă, proiectul va include și o serie de prezentări ale unor exemple de succes din șapte domenii majore de carieră, moderate de personalități reprezentative pentru fiecare categorie. Printre invitați se numără Irina Anghel, președinta Harvard Club România; Adrian Cioroianu, CEO Intel România; Mona Timofte, director de programe educaționale la Muzeul Național de Artă al României; Răzvan Hobeanu și Gabriela Solomon, absolvenți de Politehnică, antreprenori; Elisabeta Stănciulescu, formator și coach; Dan Mitrea, manager la Intermedicas; Alina Loloț, reprezentant Microsoft România.

Partea practică a evenimentului va fi cea de training, în cadrul căruia elevii vor participa la activități ce îi vor ajuta să își descopere aptitudinile, punctele slabe și punctele forte, necesare pentru conturarea unei înclinații spre o carieră anume. De asemenea, elevii vor beneficia și de o serie de teste de carieră acreditate.

Elevii vor avea șansa de a se familiariza cu alternative la sistemul universitar românesc printr-un workshop susținut de Educativa; prezentări ale sistemelor educaționale din Statele Unite și Europa, realizate de Fulbright Educational Advising Center, CampusFrance, DAAD, British Council; CROS-Universitatea Alternativă.

Evenimentul se va încheia cu o conferință moderată de trei personalități ale societății civile românești Marian Staș, Dragoș Apostu și Tincuța Apăteanu.

Programul Student Career Path 2013: Elev, caut Carieră! este următorul:

8-28 aprilie 2013: înscrieri participanţi şi voluntari;

30 aprilie: anunţarea rezultatelor;

10-11 mai: training participanţi şi voluntari; discuțiile cu invitații;

13-17 mai: prezența în facultățile selectate şi familiarizarea cu mediul academic;

17 mai: prezentări alternative ale sistemului universitar românesc;

18 mai: festivitate și conferința de încheiere.

Taxa de participare la Student Career Path 2013 este de 70 lei  și include masa de prânz în zilele de training, coffee-break, workshop-urile, materialele pentru training, suportul de curs și certificatul de participare în cadrul programului.

Înscrierile se fac pe site-ul scp.clublmt.ro. Informații suplimentare la adresa de email: contact@clublmt.ro.