Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

16 septembrie 2021

Statutul Salonului Național de Literatură „Rotonda Plopilor Aprinși”


1. Salonul Național de Litera­tu­ră „Rotonda Plopilor Aprinși”, manifestare dedicată cinstirii me­moriei Mitropolitului Bartolomeu Valeriu Anania, se desfășoară anual, în prima jumătate a lunii mai, în două secțiuni. Prima sec­țiune are loc întotdeauna în mu­ni­cipiul Râmnicu Vâlcea, iar a doua în alte localități (cel mult două) din județul Vâlcea.

2. La edițiile anuale ale Salo­nu­lui Național de Literatură „Ro­ton­da Plopilor Aprinși” vor fi invi­tați scriitori din țară și de peste hotare.

3. Scriitorii participanți la pri­ma ediție a Salonului Național de Literatură „Rotonda Plopilor Aprinși”, membrii Comitetului de inițiativă și colaboratorii sunt fon­datori de drept și vor semna, în această calitate, ACTUL CONS­TI­­TUTIV, precum și în CARTEA DE ONOARE a Salonului Na­țional.

4. CARTEA DE ONOARE va avea ca MOTO următorul text, care se va tipări pe pagina de deschidere, sub portretul Mitro­po­litului Bartolomeu Valeriu Anania: “Mi s-a dat mai întâi bucu­ria de a avea prieteni literari mult mai în vârsta decât mine și apoi trisțetea de a fi rămas prea devreme singur. Singuratatea mea este aceea a luminișului stră­juit de lujere înalte, opt și mai multe de opt, cu frunza veșnic foș­ni­toare. Când jos la mine e noap­te, vârfurile ard împrejur și frea­mă­tă, într-un amurg prelung, sub luna plină și, uneori, în aurorele polare. Amintirea e rugul cel nemistuit al omului răzleț.”  Valeriu ANANIA („Rotonda plopilor aprinși” – 1983)

5. Anual, în cadrul fiecărei edi­ții a Salonului Național de Lite­ratură, scriitorilor participanți, mem­brilor Comitetului de inițiativă și colaboratorilor li se înmânează DIPLOMA DE EXCELENȚĂ, con­ferită de organizatori.

6. Editura „Antim Ivireanul” din Rm. Vâlcea (director, Ioan Barbu) se va îngriji de alcătuirea și tipărirea ANUARULUI fiecărei ediții a SALONULUI NAȚIONAL DE LITERATURĂ „ROTONDA PLO­PILOR APRINȘI”. Anuarul 2011 va fi lansat la ediția din anul următor (mai 2012).  Și așa, în continuare.

7. Se instituie TROFEUL NAȚIONAL „CERURILE OLTU­LUI”, care va fi conferit, anual, în cadrul Salonului, partici­pan­ților cu rezultate de excepție în domeniul literaturii, de-a lungul întregii activități.

8. Se instituie, de aseme­nea, DIPLOMA DE ONOARE „MECENA”, care se va decerna, anual, firmelor sau persoanelor protectoare (sponsori) ale Salo­nului Național de Literatură „Rotonda Plopilor Aprinși”. Comitetul de organizare poate institui, anual, și alte premii, diplome sau medalii jubiliare.

Poți comenta aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole de la Uncategorized