„Stațiunea Govora – o oază de sănătate”, un concurs de prestigiu


În primele zile ale mult asteptatei primăveri, redacţiile postului nostru de radio au inceput să primească primele zeci de scrisori, e-mailuri şi telefoane ale participanţilor la Concursul de cultură generală având ca temă staţiunea Băile Govora şi judeţul Vâlcea.
Primele zeci de răspunsuri exacte au fost înregistrate de noi! Şi suntem siguri că vor fi sute, având în vedere celelate concursuri şi interesul pe care îl manifestă ascultătorii noştri de peste hotare pentru România.
Deoarece, în prima corespondenţă nu am anunţat întrebările Concursului – o facem acum. Aşadar, Concursul intitulat „Băile Govora- o oază de sănătate” se desfăşoară pînă în luma aprilie a.c. şi cuprinde următoarele întrebări:
Când a fost construit Hotelul Palace din Băile Govora?
Pentru ce este cunoscută staţiunea Băile Govora?
Cum se numeşte reşedinţa judeţului în care se află această oază de sănătate?
Numiţi cinci atracţii turistice ale judeţului Vâlcea
În ajutorul românilor de peste hotare şi al străinilor participanţi la Concurs, am transmis şi vom transmite până în aprilie (inclusiv), pe lungimile noastre de unde, interviuri, declaraţii, reportaje şi prezentări referitoare la întrebările la care participanţii sunt rugaţi să răspundă.
Printre cei intervievaţi – managerul Hotelului Palace, domnul Mihai Handolescu, medicii Cristiana Petrescu şi Aurelian Cebanu, domnul Gheorghe Dican-preşedintele UAP, filiala Vâlcea, primarul Govorei domnul Mihai Mateescu, episcopul-vicar Emilian Lovişteanul, măicuţa Maria Tecla de la Mânăstirea Dintr-un Lemn umând ca saptămînal să fie invitaţi la microfonul RRI şi alţii… Şi pentru a vă satisface o curiozitate firească – iata o parte din primii participanţiii care au transmis răspunsuri exacte:
HELMUT SONNENHOL din Germania: ”… mă interesează foarte mult acest concurs, pentru că nu am fost niciodată în România. Am o colegă de serviciu din România, care îmi povesteşte lucruri foarte frumoase despre şi din ţara dumneavoastră. Din acest motiv, urmăresc emisiunile RRI încă din anul 1980 şi poate că de această dată norocul îmi va surâde…”
JOHN NOOIJEN din Olanda ”… la început, concursul dumneavoastră mi s-a părut complicat, dar treptat a început să imi placă. Staţiunile balneo-climaterice sunt pentru mine o <<poveste de dragoste>> legate de studiile în domeniul dermatologiei. Ascult emisiunile RRI deoarece România este o ţară frumoasă şi merită să fie cunoscută prin emisiunile dumneavoastră. Şi nu în ultimul rând, pentru că aflu mai multe şi despre locuitorii României”.
ALEXADR KUZEMINSKI din Ucraina ”…am început să ascult RRI din 1999, iar de anul trecut predau la şcoală şi ore de geografie pe lângă cele de istorie. Informaţiile de pe site-ul dumneavoastră m-au ajutat foarte mult şi chiar m-au determinat să aflu mai multe inclusiv să particip la concursul dedicat Bălilor Govora. Dacă mă voi număra printre câştigători – va fi minunat. Dacă nu, atunci premiul meu va consta în noile cunoştiinţe căpătate despre staţiunea Băile Govora!”
LI HUA din China ”…pe teritoriul României se găsesc o treime din apele minerale ale Europei, iar turismul balnear reprezintă o sursă foarte bogată de venituri şi sănătate. Programele axate pe sănătate, izvoarele de ape minerale şi hidroterapia nu aduc doar reînsănătoşirea , ci pot chiar preveni bolile, au efecte relaxante sau revigorante şi tocmai de aceea mi-aş dori sa ajung la Hotelul Palace din Băile Govora”
CRISTINA RISSO din Italia ”… acest nou concurs se leagă de o experienţă de viaţă şi de amintiri foarte frumoase pe care le-am trăit în anii trecuţi alături de fostul meu soţ şi de fiica noastră. Am fost oaspeţii staţiunii Buşteni de pe Valea Prahovei unde ne-am simţit excelent. Au trecut câţiva ani de atunci, viaţa a continuat cu momente mai mult sau mai puţin plăcute… însă Radio România Internaţional a rămas un prieten fidel. Acum mi-am regăsit fericirea şi seninătatea care poate, imi vor fi răsplătite de soartă cu un sejur în renumita staţiune Băile Govora”.
Încheiem aici a doua noastră întâlnire cu cititorii fideli ai Curierului de Vâlcea şi pentru a afla despre succesul de care se bucură de pe acum noul nostru Concurs, vă mai spunem, că WELDON WALLES din SUA, RAIF CHJAABAN din Liban, ADRIAN MICALELF din Malta, CHINMOY MAHATO din India, ADREW SIRANNI din Canada, KEITH SIMMONDS din Franţa ş.a. au răspuns până acum, la întrebările Concursului ”Băile Govora – o oază de sănătate”, organizat de Hotelul Palas din renumita staţiune balneo-climaterică.
Iar noi aşteptăm, în continuare, până la 30 aprilie a.c. data poştei, răspunsurile corecte ale ascultătorilor noştri de peste hotare.
Dumneavoastră – multă sănătate şi bucurii în mult aşteptata primăvară !

CORESPONDENTĂ SPECIALĂ PENTRU CURIERUL DE VÂLCEA DE LA RADIO ROMÂNIA INTERNAŢIONAL

Alecu Marciuc & Răzvan Emilescu

Posting....