Sportul vâlcean și-a desemnat laureații


• Bogdan Gogoloși (karate), Rareș Toader (atletism) și Valentin Drăgușin (atletism) sunt cei mai buni sportivi ai anului 2015

Așa după cum ați aflat la momentul oportun din paginile „Curierului”, săptămâna trecută, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Vâlcea a organizat unul dintre cele mai importante evenimente ale anului 2015 din acest domeniu. Sub denumirea „Gala Sportului Vâlcean” într-o cunoscută locație din sudul Râmnicului, s-a desfășurat festivitatea de premiere a celor mai buni sportivi din anul care se apropie de final cu pași grăbiți. Pe baza rezultatelor obținute la concursurile oficiale din 2015, oficialii DJST, instituție condusă de profesorul Bogdan Marinescu, au întocmit clasamentul final al celor mai valoroși sportivi.
Chiar dacă reprezintă un sport neolimpic – karate – și punctajele sale au fost înjumătățite pe baza acestui criteriu, Bogdan Gogoloși a reușit să își adjudece, în mod meritat, titlul de cel mai bun sportiv vâlcean al anului 2015. În vârstă de numai 20 de ani, el a câștigat pentru prima dată în carieră prestigioasa distincție. Medaliile de la Campionatele Mondiale și Europene de karate, alături de altele obținute la competiții de anvergură națională, l-au propulsat în topul celor mai valoroși sportivi ai județului nostru. Ar mai fi de amintit faptul că acest sportiv este legitimat la Clubul Sportiv Chimia Râmnicu Vâlcea (instituție condusă de avocatul Dumitru Drăguță) și pregătit de antrenorul Paul Dinu. Locul secund în clasamentul celor mai valoroși sportivi a fost ocupat de atletul Rareș Toader. Legitimat tot la CS Chimia, câștigătorul trofeului din anul 2014 a reușit să se mențină în topul celor mai valoroși sportivi vâlceni, adjudecându-și poziția a doua. La sportul pe care îl practică, aruncarea greutății, Rareș a obținut, în anul 2015, mai multe rezultate foarte bune, atât la nivel național, cât și internațional. Ultima treaptă a podiumului a fost ocupată de un alt atlet, drăgășăneanul Valentin Drăgușin. Asemenea primilor doi clasați, Drăgușin a bifat de-a lungul anului 2015 mai multe rezultate notabile, unele dintre acestea la concursuri internaționale.

Bogdan Marinescu: „Anul 2015 a fost unul bun pentru sportul din județul nostru”
Și pentru că tot ne aflăm la un moment de bilanț în sportul vâlcean, unul în care se pot desprinde concluziile pentru anul 2015, directorul DJST Vâlcea, Bogdan Marinescu, ne-a oferit un punct de vedere legat de acest aspect. Astfel, reprezentantul instituției care a organizat evenimentul la care am făcut referire mai sus este de părere că anul care urmează să se încheie a fost unul favorabil pentru sportul din județul nostru, deși, după cum a recunoscut deschis, oricând se pot obține rezultate și mai bune.
„În primul rând, vreau să îi felicit pe sportivii și antrenorii lor pentru rezultatele deosebite obținute în anul 2015. Când vedeți că s-a obținut un rezultat bun, să nu uitați că, în primul și în primul rând, acolo este meritul sportivului și antrenorului. Desigur, mai sunt și sponsori sau instituții care sprijină concursuri, și mă refer aici la elemente precum deplasări, echipamente sportive sau premii, însă meritul principal aparține sportivilor și antrenorilor. Vreau să le mulțumesc pentru toate eforturile depuse și să le transmit mult succes și sănătate în anul 2016. Nu trebuie să uităm nici de părinții sportivilor, care i-au sprijinit pe aceștia de fiecare dată când au avut nevoie, mai ales la începutul carierei. Le mulțumesc și lor în mod deosebit și le doresc multă sănătate (…) Ce pot să spun ca o concluzie generală referitoare la rezultatele din 2015… Cred că anul acesta a fost unul bun pentru sportul din județul nostru. Sportivii au avut multe rezultate bune, unele chiar de excepție, atât la concursuri naționale, cât și internaționale. Dar acum știți cum se spune, întotdeauna este loc de mai bine. Cu toții trebuie să recunoaștem că, în pofida multor eforturi care au fost depuse, fondurile alocate sportului, la modul general vorbind, nu sunt unele tocmai generoase. Sper ca anul 2016 să fie unul mai bun și din acest punct de vedere și atunci avem șanse importante să vorbim despre rezultate și mai bune”, ne-a transmis Bogdan Marinescu.

Topul complet al celor mai buni sportivi vâlceni din anul 2015
Conform clasamentului întocmit de către reprezentanții DJST Vâlcea, în rândurile următoare prezentăm numele și pozițiile ocupate de cei mai buni sportivi ai anului 2015:
1.Bogdan Gogoloși – karate
2.Rareș Toader – atletism
3.Valentin Drăgușin – atletism
4.Sorina Matei – haltere
5.Adrian Zgavarogea – box; Bogdan Deac – șah
6.Alexandru Măndică – lupte greco-romane
7.Andreea Bîlă – karate
8.Paul Dinu – karate; Silviu Ghiță – karate
9.Lucian Purece – fotbal-tenis; Marius Stoenică – fotbal-tenis
10.Ștefan Serafim – kempo