Spectacolul „Ești un animal, Viskovitz!” dă, din nou, lovitura!


• actorii Teatrului „Anton Pann” s-au întors de la Piatra Neamți cu premiile pentru cel mai bun spectacol și cea mai bună regie.

De la prima prezenţă într-un festival, imediat după premieră, „Eşti un animal,Viskovitz!” spectacolul Teatrului „Anton Pann” a luat Marele Premiu. Acest lucru s-a întâmplat în 2014 la Festivalul Internaţional al Teatrului de Studio ”Davila Interfest” de la Piteşti. Prezent şi pe scena Festivalul Internațional de Teatru Scurt de la Oradea, în 2015 „Viskovitz” în competiţie cu spectacole produse de Teatrul Odeon Bucureşti, Teatrul Naţional Cluj-Napoca, Teatrul Regina Maria  Oradea, Teatrul Mic Bucureşti şi Teatrul de Nord Satu Mare, a reuşit să convingă din nou juriul că spectacol Teatrului „Anton Pann”, produs de Tudor Lucanu,  merită încă două premii: premiul pentru cel mai bun spectacol şi premiul pentru cea mai bună regie. A urmat o altă prezenţă la un festival european. Este vorba de  Festivalul European de Teatru „Eurothalia”, care s-a desfăşurat în perioada 8 şi 15 octombrie 2015, la Timişoara, eveniment la care au participat spectacole ale unor mari regizori străini şi români, marca, Silviu Purcărete, Jan Lauwers, Oskaras Korsunovas, Baczó Tunde şi alţii. Evenimentul de la Timişoara, neavând caracter de concurs, a făcut ca spectacolul Teatrului „Anton Pann” să se bucure de succes, fiind aplaudat minute în şir. În aceeaşi săptămână, actorii Teatrului „Anton Pann” au urcat şi pe scena Festivalului de Teatru de la Piatra-Neamţ “PLEDEZ PENTRU TINE(RI)!”.  Şi aici ca şi la celelalte festivaluri şi în competiţie cu spectacole ale unor teatre importante din ţară, „Eşti un animal, Viscovitz!” de Alessandro Boffa, traducerea Alexandra Maria Cheşcu, adaptarea scenică Tudor Lucanu, s-a bucurat de imensa apreciere a publicului şi a juriului. Maria Zărnescu, preşedinta juriului, împreună cu scenografa Alina Herescu şi regizorul Szabo K. Istvan, au hotărât că premiul pentru cel mai bun spectacol şi cea mai bună regie să revină spectacolului Teatrului Anton Pann din Rm Vâlcea. Pe aceeaşi scenă au mai fost strigaţi de două ori. Irina Moscu, cea care a realizat scenografia acestui spectacol, a fost nominalizată la Premiul pentru cea mai bună scenografie. La fel şi actorul Vlad Bîrzanu, nominalizat la Premiul pentru cel mai bun actor, pentru rolurile din spectacolul „Eşti un animal,Viskovitz!”

Acum se pregătesc să plece la Festivalul Naţional de Teatru de Teatru de la Bucureşti, cel mai important eveniment de gen care se află în plină desfăşurare.