Soarta Păstrăvăriei „Brădișor”, sub semnul întrebării


• totul depinde de autorizația de funcționare care se lasă așteptată • directorul Romsilva, Mihăilescu: „Și fără activitate, nu las angajații pe drumuri”
Până la finele acestui an, pontoanele de metal de la Păstrăvăria „Brădișor” trebuie casate, expirându-le termenul de funcționare. „Aceste pontoane au o vechime de 25 de ani și conform legii nu mai pot funcționa. Dacă nu rezolvăm problema până la finele anului, exemplarele propuse spre vânzare se vând, iar celelalte se duc la Milostea, unde avem un punct de lucru. Problema ține de alimentarea cu apă ce se face din pârâul Păscoaia…Practic, nu avem apă la sol, iar Hidroconstrucția nu a făcut nimic până acum să le pună în funcțiune. Funcționăm în sistem de avarie, iar apă nu am de unde să aduc. Am tot intervenit pe lângă cei de la Hidroconstrucția și primesc același răspuns: vor încerca să rezolve problema. În opinia mea, investiția se merită: se poate câștiga un ban, oamenii trebuie să aibă un loc de muncă…”, a declarat, pentru ziarul nostru, Gheorghe Mihăilescu, șeful Direcției Silvice Vâlcea.

Mihăilescu nu lasă angajații pe drumuri

Conducerea Direcției Silvice Vâlcea merge până-n pânzele albe, iar dacă Păstrăvăria „Brădișor” nu va primi avizul de funcționare, angajații care au mai rămas pe baricade – patru la număr – nu-și vor pierde locul de muncă, ci vor ajunge să lucreze în alte sectoare, gen drumuri forestiere etc. „La Milostea se fac reproducerile, se adună icrele și chiar ne-am propus să ajungem la 500.000 de exemplare de păstrăvi. Cât despre pontoane, dacă primim autorizația de funcționare vom implementa un proiect aducem unele noi. În acest caz, am aduce unele moderne, din polistiren, mult mai rezistente”, a mai precizat Mihăilescu. Așadar, soarta Păstrăvăriei depinde de o decizie, decizie care, repet, se cam lasă așteptată. Cei din Ministerul de resort stagnează în a lua o decizie mergând pe premisa că apa în care sunt crescuți păstrăvii nu ar fi tocmai bună de consumat de către populație. Motivul: hrana peștilor, acele grăunțe. De cealaltă parte, silvicultorii sunt de părere că apa unde sunt crescuți păstrăvii este una curată; nici vorbă de lipsa calității…