Șirineasa a fost „păcălită” și de Concordia


• echipa vâlceană a suferit o nouă înfrângere și este în pericol să ajungă pe ultimul loc în Seria C a Ligii a III-a

Sâmbătă, chiar de Ziua Păcălelilor, fotbaliștii de la CS Șirineasa au disputat un nou meci în cadrul Seriei C a Ligii a III-a. În cadrul etapei a XX-a, elevii antrenorului Gabriel Mangalagiu au evoluat în județul Ilfov, pe terenul „satelitului” prim-divizionarei Concordia. Meciul era unul important pentru ambele echipe, fiecare fiind în căutare de puncte, chiar dacă din motive diferite. Cu patru înfrângeri și un eșec bifate în primele cinci runde din returul campionatului, Șirineasa avea nevoie maximă de o victorie pe terenul ilfovenilor. Eventualele trei puncte câștigate urmau să ajute echipa vâlceană să se apropie de „linia” virtuală care asigură salvarea de la retrogradare. De partea cealaltă, cu o victorie, gazdele de la Concordia II urmau să facă un pas important spre partea superioară a clasamentului seriei.

Primă repriză cu patru goluri

Meciul a început destul de promițător pentru formația vâlceană, elevii lui Mangalagiu arătând o poftă de joc superioară celei din ultimele etape. În preajma minutului 10, tânărul Ion Marian, fost jucător la CS Municipal Râmnicu Vâlcea, a deschis scorul pentru Șirineasa. Apoi, deși vâlcenii au mai avut câteva ocazii importante de a marca, sorții le-au surâs de două ori ilfovenilor. Gazdele au punctat în minutele 29 și 35, ultima reușită fiind izbutită din lovitură de la unsprezece metri. Șirineasa a revenit în „cărțile” partidei tot în urma unei lovituri de pedeapsă. Aproape de finalul primei reprize, Leo Săraru și-a asumat responsabilitatea unei astfel de faze fixe. Fiul fostului primar din Șirineasa nu a dat greș, restabilind egalitatea pe tabela de marcaj.

Golul victoriei a fost marcat în actul secund

După revenirea de la vestiare, cele două echipe au părut mai preocupate de a nu greși în defensivă decât de acțiuni importante în ofensivă. Cei doi antrenori și-au așezat mai bine echipele pe teren, jocul devenind unul mai tacticizat. Chiar și așa, câteva ocazii importante au fost consemnate la ambele porți. Din păcate pentru trupa noastră, singurul gol care a fost marcat în actul secund a fost trecut în contul gazdelor. Iar reușita venită în preajma minutului 75 a fost cea care a decis direcția spre care s-au îndreptat cele trei puncte puse în joc. Concordia Chiajna II s-a impus cu scorul de 3-2 și a trimis echipa din Șirineasa și mai departe de zona care asigură salvarea de la retrogradare.

Cum stăm în clasament?

După cele douăzeci de runde trecute din actuala ediție a Seriei C din Liga a III-a, CS Șirineasa se poate mândri cu o „zestre” de numai 16 puncte. Mai îngrijorător este faptul că doar un singur punct a fost obținut în cele cinci partide din returul campionatului. În urma acestui recul evident, Șirineasa a pierdut în ultima lună câteva poziții în clasa­ment, staționând acum pe poziția a XIV-a, penultima treaptă a ierarhiei. În urma forma­ției noastre se află doar Urban Titu. Formația din județul Dâmbovița a strâns numai 13 puncte în acest sezon și este de runde bune „lanterna roșie” a Seriei C. Însă, de remarcat este faptul că, în eventualitatea unei victorii a dâmbovițenilor, coroborată cu un eșec al vâlcenilor, chiar și Urban Titu poate depăși în clasament formația din Șirineasa.
Situația deloc roz pe care echipa vâlceană o are în campionat poate fi „îndulcită” la maxim printr-o decizie a Federației Române de Fotbal. Reprezentanții forului condus de Răzvan Burleanu se gândesc la un viitor campionat de Liga a III-a cu șase serii în loc de cinci, diferit față de cum se întâmplă în actuala ediție. Astfel, va fi nevoie de sporirea numărul de combatante din eșalonul terț al fotbalului românesc, situație care ar putea face ca nicio formație care evoluează în prezent în Liga a III-a să nu mai retrogradeze, indiferent de poziția pe care ar ocupa-o la finalul sezonului. Măsura ar fi, fără îndoială, una de bun augur pentru CS Șiri­neasa, echipa noastră fiind, în acest fel, sigură de continuarea activităților la același nivel și în sezonul următor. De asemenea, măsura ar avantaja indubitabil fotbalul vâlcean, care ar rămâne în mod cert repre­zentat la nivel național. Însă, până la urmă, totul va ține de posibilitățile financiare de care dispun cluburile vâlcene, atât CS Șirineasa, cât și formația care va deveni campioană județeană și se va lupta pentru promovarea în Liga a III-a. Luăm în calcul elementul financiar fiindcă, așa cum s-a văzut și în cazul CS Municipal Râmnicu Vâlcea, partea financiară poate avea un rol decisiv!

Rezultatele etapei a XX-a

Vineri, 31 martie
CSU Craiova II – Atletic Bradu 4-2
SCM Pitești – FC Voluntari II 4-1
Duminică, 1 aprilie
FCM Alexandria – CS Podari 3-3
Concordia Chiajna II – CS Șirineasa 3-2
Urban Titu – CS Mioveni II 1-3
FCSB II – ACSO Filiași 2-2
FC Aninoasa – Flacăra Moreni 0-2
Sporting Roșiori a stat

Cea mai puternică echipă din Liga a III-a vine la Vâlcea

Misiune imposibilă se anunță pentru Șirineasa confruntarea de astăzi cu SCM Pitești. Meciul care va avea loc cu începere de la ora 17.00, pe cochetul stadion din comuna Șirineasa, este unul cu o favorită certă. Echipa din județul vecin este liderul detașat al clasamentului din Seria C și cea mai puternică dintre toate formațiile care ocupă primele poziții în cele cinci serii ale Ligii a III-a. Spunem asta prin prisma numărului superior de puncte pe care argeșenii l-au acumulat până acum dacă e să facem o comparație cu ceea ce se întâmplă în celelalte serii. SCM Pitești are 15 victorii și patru remize înregistrate la capătul celor 20 de etape disputate până acum, cu mențiunea că într-una dintre runde a stat din cauza numărului impar de echipe. În plus, cu 49 de puncte, SCM Pitești este ca și promovată în Liga a II-a. Liderul din Seria C are un avans de 18 „lungimi” în fața echipei de pe locul secund al clasamentului, FC Voluntari II.