Sindicatul Personalului din Învățământul Preuniversitar a atacat în contencios administrativ divizarea totală a liceelor „Henri Coandă” și „Oltchim”. Primarul Gutău răspunde sec: „Nu ne abatem”


Sindicatul Personalului din Învățământul Preuniversitar Vâlcea a atacat în contencios administrativ Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Rm. Vâlcea cu nr.941 din 14.12 .2017, respectiv art.2 ,punctele c) si d, care se referă la propunerea de reorganizare prin divizare totală a Liceului Tehnologic „Henri Coandă” și a Liceului Tehnologic „Oltchim”, cerând, în primă etapă, suspendarea actului administrativ mai sus menționat. Potrivit declarației președintelui sindicatului, Florin Popa, s-a luat act cu surprindere de această hotărâre pe care o consideră nelegală și netemeinică pentru multe motive, care sunt puse în evidență, atât în plângerile administrative prealabile, cât și în acțiunile depuse la Tribunalul Vâlcea. „Vom ataca în termen legal și Hotărârea Consiliului de Administrație al I.S.J. Vâlcea din 15.12.2017, prin care s-a acordat avizul conform pentru divizarea totală a celor două unități”, se arată în comunicatul emis de sindicat.
Contactat de reporterii noștri, primarul Mircia Gutău a declarat că prevederile Hotărârii Consiliului Local nr. 941 din 14.12 .2017 vor fi respectate, astfel că municipalitatea va proceda la reorganizarea și divizarea celor două licee. „E dreptul lor să atace, al celor de la sindicate… Dar noi nu ne abatem de la ceea ce am decis”, declară primarul Mircia Gutău.