Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

8 august 2020

Pe perioada stării de urgență, se suspendă obligativitatea utilizării cardului de sănătate


În conformitate cu dispozițiile Hotărârii de Guvern aprobată în data de 30.03.2020, care cuprinde o serie de măsuri în domeniul sănătății, pe perioada instituirii stării de urgență se suspendă obligativitatea utilizării cardului național de sănătate și a documentelor înlocuitoare ale acestuia, pentru persoanele asigurate.
Conform datelor emise de conducerea CAS Vâlcea, pe toată această perioadă, medicii de familie și medicii de specialitate din ambulatoriul clinic pot acorda consultații la distanță, care pot fi realizate prin orice mijloace de comunicare. Medicul de familie sau medicul specialist din ambulatoriul clinic va consemna consultațiile medicale la distanță în fișa pacientului și în registrul de consultații, după caz, cu indicarea mijlocului de comunicare utilizat și a intervalului orar în care acestea au fost efectuate, și va emite toate documentele necesare pacientului ca urmare a actului medical. Documentele, inclusiv prescripțiile medicale, vor fi transmise pacientului prin mijloace de comunicare electronică.
De asemenea, în vederea asigurării managementului pacienților simptomatici de către medicii de familie și medicii de specialitate din specialitățile clinice din ambulatoriul clinic, pe perioada stării de urgență pacienții beneficiaza de consultații, inclusiv la distanță, pentru orice manifestări clinice sugestive pentru infecția cu coronavirus, pentru toate persoanele aflate pe teritoriul României, chiar dacă nu sunt asigurate.

Etichete: , ,

Poți comenta aici

Alte articole de la Comunicate