Școlile din județ, verificate de polițiști


Polițiștii de ordine publică vâlceni au desfășurat, la mijlocul săptămânii trecute, mai multe activități de verificare. Au fost vizate unitățile de învățământ de pe raza județului nostru, precum și o serie de unități economice din zona adiacentă unităților de învățământ. Oamenii legii au avut în vedere creșterea gradului de siguranță al elevilor și personalului didactic, prevenirea delicvenței juvenile, prevenirea și combaterea faptelor ilicite în incinta și zona adiacentă unităților de învățământ.

Cum s-a desfășurat acțiunea?

Cu această ocazie, polițiștii au verificat timpii de reacție la intevenție și modul de intervenție a echipajelor de pază, la unitățile conectate în dispecerate de monitorizare și intervenție, implemetarea cerințelor minime de securitate la nivelul unităților de învățământ, funcționarea sistemelor electronice de alarmă împotriva efracției și legalitatea instalării acestora. De asemenea, oamenii legii au avut în vedere depistarea elevilor care absentează nejustificat de la orele de curs și legitimarea acestora în vederea informării unităților de învățământ din care provin, identificarea minorilor problemă, identificarea persoanelor care nu îşi justifică prezența în incinta și zona adiacentă unităţilor de învăţământ și dispunerea măsurilor legale față de acestea.
Polițiștii de ordine publică au verificat 120 de unități de învățământ (școli, licee, grădinițe), ocazie cu care au fost fixate termene și măsuri pentru remedierea deficiențelor constatate, în vederea conformării la prevederile legale, fiind totodată aplicate și patru sancțiuni contravenționale în valoare de 2.000 lei pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 333/2003 și H.G. nr. 301/2012.

Acțiune informativă la Horezu

Activitățile desfășurate nu au fost doar de verificare și control ci și de prevenire, în școli fiind prezenți și polițiști din cadrul Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității. Aceștia împreună cu polițiștii orașului Horezu au desfășurat activități de prevenire, la Liceul „Constantin Brâncoveanu” din localitate. Cu acest prilej au fost prezentate diferite teme cu ajutorul unor materiale, ce au avut ca obiectiv informarea elevilor și a cadrelor didactice, în scopul prevenirii și combaterii delicvenței juvenile și victimizării minorilor, a infracțiunilor cu violență si a infracțiunilor contra patrimoniului.
• Material realizat cu sprijinul IPJ Vâlcea