SCM a ratat în ultimele secunde un punct la Podgorica!


În această seară de sâmbătă, SCM Râmnicu Vâlcea a disputat un nou meci în grupa B a Ligii Campionilor de handbal feminin. Echipa noastră a evoluat pe terenul redutabilei grupări muntenegrene, Buducnost Podgorica. Partida a contat pentru etapa a opta din grupele celei mai titrate competiții din handbalul feminin european (prima din returul fazei grupelor). Așa cum se cunoaște, din cauza pandemiei de Coronavirus, SCM a ajuns abia la cinci meciuri disputate în faza grupelor (inclusiv jocul de la Podgorica). Asta pentru că trei dintre jocurile pe care SCM trebuia să le susțină până acum pe propriul teren au fost amânate.
Revenind la partida de sâmbătă seara de la Podgorica, trebuie spus că aceasta s-a disputat în condiții speciale pentru SCM Râmnicu Vâlcea. Echipa noastră a făcut deplasarea fără șase dintre jucătoarele de bază (patru încă pozitive la Coronavirus și alte două accidentate), dar și fără antrenorul Florentin Pera (de asemenea, pozitiv la Coronavirus). În plus, lotul râmnicean a avut parte de o călătorie nu tocmai lejeră până la Podgorica, pe parcursul zilelor de joi și vineri, care s-a desfășurat cu autocarul.
În aceste condiții, era limpede că muntenegrencele porneau cu prima șansă pentru obținerea victoriei. Gazdele au început meciul arătând că știu să profite de aceste atuuri. Însă, pe parcurs, situația s-a schimbat! Vâlcencele au luptat energic și au intrat la vestiare la numai un gol în urma gazdelor (scor 15-14). Repriza secundă s-a jucat pe muchie de cuțit. Vâlcea a condus mai mult timp, chiar și la două goluri, dar a cedat inițiativa în ultimele opt-nouă minute. Buducnost a dominat ultimele cinci minute, a condus la două goluri, dar finalul a fost incendiar. Vâlcea a avut posibilitatea de a restabili egalitatea cu cinci secunde înainte de final. Nu a fost să fie, bara opunându-se. Buducnost a câștigat, dramatic, scor final 29-28.
În acest an calendaristic, echipa noastră va mai susține un singur meci. Este vorba despre partida din etapa a noua a Grupei B, care va avea loc tot în deplasare, pe terenul campioanei Germaniei, Borussia Dortmund (pe 22 noiembrie). Acest ultim joc din 2020 este foarte important pentru echipa noastră deoarece, în cazul unui rezultat pozitiv, SCM va păstra șanse pentru calificarea în optimile Ligii Campionilor.