Schimbă viitorul unui copil! Ajută-l să meargă la şcoală


• 16 echipe vor juca handbal în Râmnicu Vâlcea în vederea strângerii de fonduri destinate copiilor fără posibilităţi

În zilele de 25 şi 26 ianuarie, sub egida Asociaţiei Sportive HandbalFan Râmnicu Vâlcea şi a World Vision Româ­nia – Biroul Zonal Vâlcea, va fi orga­nizată a IV-a ediţie a Turneului Naţional de Handbal Mixt. Această competiţie se va desfăşura pentru al treilea an sub slo­ganul „Handbal pentru Educaţie”, eveni­ment din cadrul programului „Vreau în clasa a IX-a” şi se va bucura de o nume­roasă prezenţă. La start se vor afla 16 echipe de handbal mixt, cele mai multe provenind din oraşe precum Bucureşti, Cluj Napoca, Braşov, Craiova, Baia Mare, Slatina şi, evident, Râmnicu Vâl­cea. Meciurile vor avea loc la Sala Spor­turilor „Traian”, Sala de Sport a Cole­giu­lui Naţional Energetic şi Sala de Sport a Colegiului Tehnic Forestier, cu începere de la ora 08.00. În total, se vor disputa 48 de meciuri. Marea finală este programată duminică, 26 ianuarie, cu începere de la ora 18.00, în Sala Sporturilor „Traian”. Premierea sportivilor va avea loc în aceeaşi locaţie, de la ora 19.00.

Iubitorii sportului din Râmnicu Vâlcea au un motiv în plus pentru a participa, în calitate de spectatori, la acest turneu. Două foste handbaliste ale Oltchimului vor reveni pe teren şi îi vor încânta pe cei prezenţi în tribune prin evoluţiile lor. Este vorba despre Adina Meiroşu și Steluța Luca, acestea urmând să evolueze pen­tru echipa HandbalFan Râmnicu Vâlcea.

 

Protagoniştii acestui turneu încearcă să aducă o rază de speranţă în sufletele copiilor dezavantajaţi social

 

Aşa cum ne-am obişnuit de la prece­dentele ediţii, scopul turneului organizat la finalul acestei săptămâni este acela de colectare de fonduri pentru tinerii înscrişi în proiectul „Vreau în clasa a noua”, desfăşurat de World Vision România – Biroul Zonal Vâlcea. Proiectul are ca scop încurajarea şi sprijinirea elevilor din mediul rural cu rezultate şcolare bune, care doresc să îşi continue studiile liceale în mediul urban, însă întâmpină dificultăţi, provenind din familii care nu au posibilităţi materiale pentru a-i sprijini. Demnă de toată lauda, acţiunea desti­nată tinerilor a fost lansată în anul 2008 şi are ca beneficiari absolvenţii ciclului gimnazial, proveniţi din zone rurale, care sunt înscrişi la liceele din mediul urban, sunt motivaţi să continue studiile, dar au posibilităţi financiare limitate.

 

Mesajul organizatorilor

 

„Ne dorim ca acest eveniment să devină unul de tradiţie, urmând ca, în fiecare an, fondurile atrase să fie utilizate pentru finanţarea proiectelor World Vision România. Alături de partenerii noştrii, Primăria municipiului Râmnicu Vâlcea, Inspectoratul Şcolar Vâlcea, Di­recţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Vâlcea, Centrul Regional Pentru Tineret şi Dezvoltare Durabilă EUROGREEN, Clubul ROTARACT Vâlcea, Fundaţia Judeţeană pentru Tineret Vâlcea, Vizal, vă invităm să veniţi la acest eveniment prin care încercăm să ajutăm tinerii să îşi urmeze visele”.

Posting....