Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

29 septembrie 2020

Sărbătoare printre militarii vâlceni: La mulți ani, CMJ Vâlcea!


În baza prevederilor Legii nr.2/16.02.1968 privind organizarea administrativ teritorială a R.S.R., M.F.A. al R.S.R. emite Ordinul M.10/17.02.1968 privind înfiinţarea centrelor militare judeţene, municipale şi de sector şi desfiinţarea comisariatelor militare şi a statelor majore de apărare locală antiaeriană, prin care, în perioada 17 februarie – 1 martie1968 se înfiinţează următoarele structuri militare teritoriale : – centrele militare judeţene; centrele militare municipale; – centrele militare de sector.
Astfel, ca urmare a acestui ordin, la 17 februarie 1968, se înființează Centrul Militar Judeţean Vâlcea, care va cuprinde zonele de responsabilitate ale fostelor raioane: Rm.Vâlcea, Drăgăşani, Horezu, Olteţu/Bălceşti.
Activitatea Centrului Militar Judeţean Vâlcea ca şi locaţie s-a desfăşurat în municipiul Râmnicu Vâlcea: în perioada 17 februarie1968 – 02 decembrie 1988 – B-dul V. I. Lenin nr. 90, actualmente Calea lui Traian; începând cu 2 decembrie 1988 – prezent în str. Mr. V. Popescu nr. 8.
Activitatea Biroului informare-recrutare al Centrului Militar Județean Vâlcea se desfăşoară la parterul clădirii Căminului de garnizoană din Râmnicu Vâlcea.
De a lungul timpului, Centrul Militar Județean Vâlcea și-a adaptat metodele de lucru în acord cu transformările și schimbările organismului militar, asigurând personalul necesar armatei, la pace și război.
În decursul activităţii desfăşurate, la comanda Centrului Militar Judeţean Vâlcea şi-au adus contribuţia, la rezultatele foarte bune obţinute, comandanţi, locţiitori, şefi de stat major, şefi de birouri de o reală valoare dar care nu ar fi putut să-şi îndeplinească misiunile fără aportul deosebit al întregului personal subordonat (ofiţeri, maiştri militari, subofiţeri, personal civil şi militari în termen), îndeplinindu-și, cu succes, rolul de integrator al unor activități care presupun implicarea și armonizarea mai multor structuri militare și civile, precum și pentru promovarea profesiei militare şi recrutarea candidaţilor pentru profesia militară.
Centrul Militar Județean Vâlcea reprezintă interfața cu societatea civilă de la nivelul județului Vâlcea, deoarece intră în contact direct cu resursa umană, pentru care toate instituțiile, cu specific militar, civil, de stat sau privat, se luptă.
În ultimii ani, printr-o conduită profesionistă și obiectivă, Centrul Militar Județean Vâlcea a contribuit la creșterea motivației tinerilor pentru a urma profesia militară, a insuflat acestora respectul față de oameni și instituția militară.

Etichete: , ,

Poți comenta aici

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole de la Eveniment