Șapte persoane au intrat cu ATV-urile pe terenul unei obști de moșneni. Jandarmii au fost chemați de urgență!Reprezentanții Inspectoratului Județean de Jandarmi Vâlcea au anunțat că, pe 17 septembrie, un echipaj de jandarmerie din cadrul Postului de Jandarmi Montan Voineasa s-a deplasat în punctul „Apa Cumpănită” de pe Muntele Sterminoasa. Intervenția a fost necesară la solicitarea preşedintelui Obştei Moşnenilor Sterminoasa-Budislavu, după ce șapte persoane au intrat cu ATV-uri și alte autoturisme pe terenurile private ale acestei forme de asociație.

 

Cum s-a desfășurat acțiunea?

Ajunşi la faţa locului, jandarmii au legitimat șapte persoane, cu vârste cuprinse între 25-40 ani, ale căror autotursime se aflau pe pajişte.
„Deşi persoanele au fost atenţionate în repetate rânduri că circulaţia autoturismelor, ATV-urilor, motocicletelor etc. este interzisă pe pajiştile alpine, lucru atestat şi de prezenţa în zona a două pancarte inscripţionate cu regulile de acces, jandarmii le-au pus din nou în vedere aceste aspecte. De asemenea, jandarmii au aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare de 3.500 lei conform O.U.G. nr. 34/2013 privind organizarea, administrarea și exploatarea pajiștilor permanente. Având în vedere că accesul pe pajişte fără autovehicule este permis şi că «mersul pe jos face piciorul frumos» jandarmii montani vă recomandă să parcaţi autoturismele în locuri autorizate şi să va bucuraţi de natură fără a-i aduce pagube şi daune! Menţionăm că acţiunea a beneficiat şi de sprijinul Postului de Poliţie Câineni”, au transmis reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Județean Vâlcea prin intermediul unui comunicat de presă.
Sursă foto: IJJ Vâlcea
• Material realizat cu sprijinul IJJ Vâlcea

Posting....